DISTRIBUIȚI

Cu staff interimar pe bancă, Poli Timișoara a câștigat la scorul de 2-0 meciul cu Dacia Unirea Brăilă, un adversar mai mult decât abordabil. Timișorenii au avut numeroase absențe, puse pe seama unor accidentări și suspendări.  La acest meci, galeria nu a cântat, ca de obicei, pentru că a protestat față de restricțiile de acces la meci.

Au absentat de la Poli ca accidentați Serediuc, Radu, Ignea, Pamfile, Bocșan și Minteuan, iar Hașegan și Benzar au fost suspendați. Cel mai mare absent a fos tînsă glasl galeriei. Pe stadion au fost undeva la 250 de oameni, iar cei din galerie care au intrat nu au cântat deloc tot meciul, ca protest pentru că accesul a fost permis doar vaccinaților. Altfel, Brăila aproape că nici nua  contat în meci, decât cu un șut spre poartă din lovitură liberă, trimis peste, în minutul 19. Poli a deschis scorul în minutul 22, cu șutul lui Bîrnoi din careul mare. Până la pauză, Scutaru și Doru Andrei au mai bifat ocazii pentru gazde.

În repriza a doua, după o primă repriză mai săracă în faze de fotbal, fazele d epoartă au devenit mai frecvente. În minutul 50, Erik Gerbi a marcat golul de 2-0, după o intercepție și o minge care a intrat în poartă din bară. Peste nouă minute, atacantul italian a mai avut o ocazie mare, dar a tras pe corpul portarului Duță. Doru Andrei a fost și el periculos în minutele 66 și 72, la ultima fază, cu șut în plasa laterală. De remarcat că Brăila a folosit toate cele cinci schimbări permise, în timp ce Poli a făcut o singură înlocuire, în contextul în care pe bancă a avut mulți copii.

Poli Timișoara: Murariu – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Oanea – R. Lazăr, Zaluschi – Bîrnoi, Oct. Ursu, D. Andrei – Gerbi (S. Costea 88′)

Dacia Unirea Brăila: Duță – Pătlăgică (Al. Duțu 72′), D. Ciobanu, Stănciulescu, Mih. Șandru – Fl. Lungu (cpt.)(N. Ioniță 72′), G. Apostol (Voinescu 84′), Taciuc (Aur. Petrache 58′), Cocîrlă – Raph. Stănescu, Gab. Răducan (Priboi 58′)

Toni Foale a spus că succesul e o gură de oxigen pentru echipă. ”O gură mare de oxigen. E un rezultat pe care îl meritam. S-a văzut și după joc. La fazele și ocaziile pe care le-am avut, dacă erau puțin mai concentrați băieții la finalizare, putea să fie un rezultat mai bun. Dar acolo fiecare jucător își alege metoda și ce dorește să facă. Îi felicit pe băieții noștri că și-au arătat valoarea și dorința de victorie”, a spus Foale.

Forentin Petre a recunoscut că echipa sa a fost dominată. ”Toate meciurile sunt grele. Etapele trecute am jucat cu primele șapte clasate ale campionatului, am întâlnit numai adversari puternici. Am crezut că astăzi, într-adevăr, vom întâlni un adversar mai de talia noastră, dar ne-a dat o replică foarte-foarte bună. Mă refer ca organizare de joc și ca atitudine. Un plus pentru jucătorii noștri este că și-au schimbat atitudinea. Asta m-a încântat foarte tare și ne dă speranțe pe viitor”, a spus Petre.

Poli Timișoara va avea în pauza competițională un amical cu Ghiroda. Următorul meci oficial e peste două săptămâni, la Slobozia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ