DISTRIBUIȚI

Poli nu a putut ține ștacheta sus după victoriile cu CFR și Dinamo și a terminat doar la scorul de 0-0 cu Sepsi OSK. Alb-violeții au avut mai multe ocazii, dar au suferit din cauza lui Miguel, care a fost aproape ca un atacant invizibil. Sepsi a avut doar două ocazii importante și poate fi mulțumită cu punctul obținut la Timișoara.

Prima repriză a fost una destul de slabă. Munteanu a avut o lovitură liberă care nu a prins spațiul porții, după care Sepsi a avut o ocazie imensă, cea mai mare a primei reprize. Cînu și Artean au greșit o pasă în minutul 11, iar balonul a ajuns la Stefan Nikolic, care a pătruns în careu și a trimis bine. Melinte a făcut însă o cursă salvatoare și a scos balonul de pe linia porții. Peste un minut, Bîrnoi a prins un șut foarte bun, din careu, dar Fejer a fost pe fază. Cînu, Munteanu și Crețu au irosit ocazii importante, iar Miguel nu a fost deloc în elementul său în față. În minutul 37, brazilianul a irosit o minge trimisă de Crețu cu capul în față. Până la pauză, Herea a mai trimis un șut peste poartă, pentru 0-0 la pauză.

De la pauză, Popa i-a scos pe Miguel și pe Soljic, care au jucat slab, și i-a trimis pe Ciucur și Curjuric. Munteanu a prins un șut tare, dar pe lângă poartă, în minutul 47. Sepsi nu a jucat mai nimic, dar nici alb-violeții nu au putut marca. Presiunea a fost pusă în minutul 57, mai întâi după ce Vașvari a driblat doi adversari în careu, dar a fost blocat și a trimis la Munteanu. La faza următoare, Vașvari a primit o centrare în careu, dar a tras pe lângă buturi. Fără soluții, Popa a epuizat repede schimbările, în minutul 64, cu Mailat introdus în locul lui Bîrnoi.

În minutul 72, oaspeții au avut o nouă ocazie mare. Nikolic a scăpat spre poartă și a pătruns în careu. Curileac a ieșit însă bine în față și a apărat. Peste două minute, Mailat a căzut în careu după o ciocnire cu Burlacu, iar timișorenii au cerut penalti. Nu s-a acordat nimic, și a urmat un nou șut al lui Munteanu, de data aceasta peste poartă. Șeroni a trecut atacant, iar în minutul 78, Feher a reținut din fața lui. Jucătorul a tras cu om lângă el peste poartă în minutul 86, pentru ca apoi să rateze în minutul 89. În prelungiri, Curjuric a irosit o ocazie, iar timișorenii se mulțumesc doar cu un punct.

Poli Timișoara: Curileac, Crețu, Melinte, Cînu, Șeroni, Artean, Soljic (min 46 Curjuric), Munteanu, Vașvari, Bîrnoi (min 64 Mailat), Miguel (min 46 Ciucur)

OSK Sepsi: Fejer, Burlacu, Ursu, Oros, Dumbravă, Ghinga, Petrovikj, Iovu (min 69 Veress), Herea (min 79 Huiban), Astafei, Nikolic (min 86 Damian)

Ionuț Popa e revoltat că echipa nu are bani de deplasări cu avionul. ”Am făcut cel mai slab joc. Sunt total dezamăgit de joc, de rezultat, de atitudinea unor jucători, mă declar total la nemulțumit asupra unor fenomene care se întâmplă  vizavi de echipe, de legea sportului. Jucătorii au vrut azi, dar nu au putut. S-a văzut de la o poștă că sunt foarte lipsiți de vlagă, nu mai au aveau prospețime. Am venit cu autocarul noaptea de la meciul cu Dinamo, am încercat să facem o refacere. Când i-am văzut cum sunt în teren, mi-am dat seama că e mai bine să nu pierdem, pentru că puteam să și pierdem, la cum se se juca, pe contre. Nu am putut alcătui o echipă: Țigănașu e accidentat, Drăghici, era al treilea vârf din lot, azi accidentat, Bianconi nu are rost să zic. Vom încerca să jucăm fără atacanți, așa cum juca Oțelul  când a câștigat campionatul. Pe mine mă deranjează că eu încerc să fac ceva. Toate orașele primesc bani de la primărie, de la consiliile județene, numai la Timișoara nu se poate. Merge echipa cu autocarul cu genunchii până în gât și vrei să joci fotbal! Nu ai cum. Nu vor nicidecum oamenii din primărie să ajute echipa, acum plec la Ploiești, fac 9-10 ore. Nu e vorba de bani, e vorba de condițiile acestei echipe. Nu mi se pare normal să vii noaptea cu autocarul, poți să ai banii la zi, nu mai poți să joci. Pantelimon dă 800.000 de euro la echipă, nici nu știu în ce ligă e. La fel Călărași, Constanța, Iași. E un rezultat mare, puteam să și pierdem”, a declarat Popa.

Valentin Suciu a venit cu 17 jucători la Sepsi și a povestit că un jucător avea nunta în ziua meciului. ”Un rezultat alb, ne doream mai mult. Trebuie să recunosc că suntem mulțumiți și cu un punct, mai ales cu problemele de efectiv cu care ne confruntăm. Mă bucură faptul că jucători care au intrat s-au dăruit și au reușit să țină scorul alb. Un gol schimbă situația. Din păcate nu a intrat. Ne doream acest lucru, dar din păcate nu a fost să fie. Știam de forța Timișoarei, mai ales acum este echipa momentului. Nu au pierdut de mai bine de o lună de zile. Au câștigat împotriva echipelor pretendente la titlu. Eram pregătiți pentru acest joc, dar din păcate, nu am putut mai mult. Avem patru jucători accidentați. Altul are nunta azi, era programat demult. Familia e pe primul loc, l-am înțeles. Este vorba de Ciprian Răduțoiu”, a declarat antrenorul de la Sepsi.

(foto: Leczki jozsef)

LĂSAȚI UN MESAJ