DISTRIBUIȚI

Nu doar Doru Andrei a părăsit Poli Timișoara vara aceasta, ci și juniori mai mici, în ciuda faptului că alb-violeții se laudă cu academia lor. Altfel, plecările ”fluviu” de la echipa de seniori continuă, iar stufosul ”departament” de comunicare și-a schimbat, brusc, politica de a anunțat transparent aceste situații.

Cazul lui Doru Andrei este unul care, conform spuselor oficialilor poliști, va fi tranșat la comisii. Între timp, FC Voluntari l-a prezentat pe jucător. Aspectul care va decide totul e dacă clubul a anunțat data certă de pe contract în termen de 45 de zile de la 7 februarie, ceea ce le dă termen de 6 luni pentru a înregistra contractul. Așadar, e de urmărit dacă va mai fi vreun litigiu. La 19 ani, jucătorii sunt cam obligați de regulamente să semneze prelungirile propuse de cluburi, căci altfel, rămân amatori. În schimb, la 16 ani, e altă poveste. Din păcate, unii tineri pleacă de la Poli și de la această vârstă, spre alte academii cu mai multe posibiltiăți din țară.

La această vârstă, conform regulamentelor, fotbaliștii pot refuza prelungirea contractelor. Dacă semnează cu alt club, spre cei care i-au avut între 12-16 ani se va livra plata grilei de formare. De acest lucru profită deja jucători de 16 ani. Caz concret, Norbert Leczki, care s-a dus la Csikszereda. Deja a câștigat în prima instanță. ”Dispune încetarea legitimării jucatorului Leczki Norbert la clubul pârât SSU Politehnica Timisoara începând cu data de 26.07.2022. Constată dreptul jucătorului Leczki Norbert de a se legitima la un alt club sub condiția plății compensației catre clubul pârât”, se arată pe deciziile CNSL. Din informațiile noastre, urmează și plecarea unui portar.

De remarcat că Poli ajunge la un număr record de 17 despărțiri, față de sezonul trecut. Oficial și transparent, clubul i-a anunțat doar pe șase dintre jucători: George Păduraru, Alexandru Iamandache, Rareș Lazăr, Octavian Ursu, Erik Gerbi și Balsa Rogosic. Lor li se adaugă surpriza negativă Doru Andrei, dar și Andrei Sîntean sau Robert Popeț, la final de contract, Ioan Mera și Cristian Scutaru, ”pensionați”, Sebastian Serediuc, Stefan Vukoje, cu care se discută rezilierea, Nicolae Sofran, care va fi împrumutat, dar și Harrison Devenish-Meares, Gabriel Plumbuitu și Claudiu Pamfile.

Ultimii trei și-au găsit echipa recent. Plumbuitu era la final de împrumut cu Poli, dar aparținea de defuncta Gaz Metan Mediaș, deci ar fi putut fi acontat dacă se dorea, iar Devenish-Meares și Plumbuitu aveau încă înțelegero cu clubul. Plumbuitu și portarul australian au ajuns la CS Tunari, de unde Poli a transferat trei jucători vara aceasta. Claudiu Pamfile a mers la Șoimii Lipova, care vrea să promoveze în Liga 2. De remarcat că deși publicația noastră l-a tot întrebat pe ofițerul de presă Cornel Biholari de plecări, se răspundea că se vor anunța și alte rezilieri, la fel ca în cazul celor șase plecări punctate transparent de club.

”Brusc”, s-a schimbat politica, spre una de Minister al Propagandei. ”Atenția e acum pe începutul de sezon. Vom revenit cu un singur anunț în momentul în care clarificăm situația tuturor jucătorilor ce nu mai intră în vederile staff-ului tehnic pentru noul sezon”, a precizat responsabilul de marketing, Sebastian „Novovic” Mihalcea, întrebați de ce nu au anunțat rezilierile cu Devenish-Meares și Pamfile, așa cum anunțaseră inițial ziariștii că vor face.

Însă nu ne surprinde, căci Poli nu a anunțat nici plecarea fostului președinte Viorel Șerban.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ