Poli Timișoara primește doar vești proaste. Camera Națională de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF le-a respins acțiunea deschisă după ce jucătorul Doru Andrei a fost legitimat de FC Voluntari vara trecută. Cel mai probabil, un detaliu juridic a făcut diferența.

În iulie, FC Voluntari a cerut fișa jucătorului de la FRF pentru a-l legitimat, la LPF, fiind vorba de prima ligă. De atunci, litigiul s-a tot amânat de câteva ori. Poli insistă că semnase cu jucătorul în 7 februarie un contract cu data certă și mai avea timp să înregistreze documentul. ”Jucătorul are un contract de activitate sportivă valabil, încheiat cu clubul nostru, până la sfârșitul lunii iunie 2025. Contractul de activitate sportivă a fost înregistrat în data de 07.02.2022 la Registratura Federației Române de Fotbal, cu dare de dată certă. Potrivit regulamentelor și statutelor FRF, clubul nostru are un termen legal de șase luni în care să înscrie contractul la Departamentul Competiții FRF, până cel târziu în 07.08.2022. Toate documentele și înscrisurile referitoare la această speță au fost constituite într-un dosar ce se va afla pe rolul Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor din cadrul Federației Române de Fotbal. Clubul nostru este asistat juridic în această speță de către o casă de avocatură din București specializată în soluționarea litigiilor sportive și de muncă. Îi asigurăm pe toți susținătorii Politehnicii Timișoara că suntem în permanent contact cu reprezentanții Federației Române de Fotbal și că vom efectua toate demersurile legale necesare pentru soluționarea acestui litigiu prin respectarea contractelor juridice în desfășurare”, a transmis Poli, după ce publicația noastră a dezvăluit mutarea.

Ei bine, CNSL a respins cererea lui Poli: ”Respingere cererea ca neîntemeiată”, se arată pe site-ul FRF. În urmă cu săptămâni bune, întrebat de acest litigiul, antrenorul Bogdan Andone a dat un răspuns simplu: ”Ne-am luat gândul”. În 7 februarie, administrator delegat al Poli era Florin Iacob, cel care anterior a fost impresarul lui Doru Andrei. Regulamentul spune că un club câștigă un termen de 6 luni pentru a înregistra contractul unui jucător dacăs e atribuie o dată certă. Doar cu o singură condiție însă. În termen de 45 de zile de la data certă, ea trebuie comunicată. Asta ar fi înseamnat înainte de finalul lunii martie. Dacă Poli nu a făcut asta, nu are nicio șansă în acest litigiu, pentru că anterior, contractul de junior al fotbalistului s-a terminat la 30 iunie. De altfel, FC Voluntari l-a și utilizat pe jucător deja în anumite partide, ceea ce ar genera mari complicații dacă a pierdut litigiul.

Poli are termen de 5 zile de la comunicarea motivării pentru a face Recurs. Ofițerul de presă al clubului a comunicat că se va deschide o asemenea acțiune. Toate acestea se întâmplă în condițiile în care la Poli curge cu demisii, programul de antrenamente se face de pe o zi pe alt,a iar echipa nu-și găsește adversar pentru un amical!

LĂSAȚI UN MESAJ