Vineri, Poli Timișoara a jucat pe Știința un amical cu Jiul Petroșani, terminat 1-1, după ce alb-violeții au fost conduși. Timișorenii nu au arătat deloc grozavi, cu toată că au jucat cu o formație de Liga 3, aflată la începutul pregătirii. Bogdan Andone a văzut și el multiplele carențe și a spus că ar fi transferat alți jucători.

Fotbaliștii de la Poli nu au avut liber după cantonamentul din Slovenia, air cei de al Jiul s-au trezit la 5 pentru a veni la acest amical, de dimineața. Testarea de fotbaliști continuă la Poli. Ionuț Bătănași e în teste de ceva vreme, iar din Slovenia a venit să mai dea probe italianul Gabriele Germino. Tot în probe e și Aymar Kevin Meleke, dar și Sasha Agiveli, atacant de 19 ani format la Farul Constanța. Poli a dominat jocul, dar a avut multe ratări în atac, mai ales în prima repriză, prin Mudrazija, Pureca, Bîrnoi și Plantak. În repriza a doua, Daina a marcat în minutul 87, iar Poli a putut marca doar în prelungiri, prin Bătănași, direct din lovitură liberă.

Poli Timișoara: Isvoranu – D. Radu, Tsvetkov, Germinio, Taub, Plantak, Bîrnoi, Pană, Pureca, Zaluschi, Mudrazija . Au mai intrat: Murariu, Jurj, Bakoș, Moțiu, Oanea, M. Andone, Meleke, Agiveli, Ignea, Gologan, Bătănași.

Jiul Petroșani: Mureșan – Matei, Botoroagă, Moise, Cocină, Torkos, Caralicea, Mareș, R. Sandu, Goilean, Dănăilă. Au mai intrat: Tomescu, Marcu – Keszeg, R. Stoicoiu, Mazilu, Jurcuț, L. Pop, Istrate, Fage, Daina, Lovas, Turcu, Joseph.

Bogdan Andone a recunoscut că echipa a arătat slab. ”Am reușit un egal cu chinuială mare și cu șansă. S-a văzut oboseala, poate şi încărcătura, practic de trei săptămâni nu am avut zi liberă. Băieţii nu au avut liber. Intensitatea antrenamentelor din ultimele zile, e normal, dintr-un punct de vedere, dar, sincer să fiu, mă aşteptam la mult mai mult de la ei. Am avut o primă parte bună, cu câteva situaţii bune de joc, dar din păcate la finalizare nu am avut limpezime, poate, calitatea necesară, determinarea, şi nu am marcat. Le-am şi atras atenţia, la pauză, să fie atenți pe contraatacuri, pentru că aşa se întâmplă, când ai o posesie foarte mare şi încerci să duci mingea spre poarta adversă cât mai mult, e posibil să fii descoperit pe contraatac. Din păcate am primit gol şi oaspeţii noştri de astăzi şi-au mai creat o situație foarte mare de a marca. Deci, suntem încă departe de cum ar trebui să arătăm şi red că vom avea nevoie poate şi de două-trei meciuri, poate patru, din sezonul regulat, ca să ne reglăm, să ajungem la un ritm bun şi la ceea ce ar trebui să jucăm”, a declarat antrenorul despre joc.

Antrenorul spune că nu a putut face lotul pe care îl dorește. ”E greu de spus. Am tot testat. Și în Slovenia, și aici, și la antrenamente. Din păcate, nu prea am reușit să găsim ce ne dorim. Vom fi nevoiți să luăm ceva, pentru că avem mari probleme de lot. Avem foarte mulți juniori. În repriza a dooua au fost Ignea și Oanea poate, pe final de joc, seniori. Majoritatea, jucători tineri. Nu putem duce un campionat cu lotul acesta. Mai ales dacă vrem să fim în obiectivul propus. Va trebuie să luăm jucători, de voie, de nevoie. Până la urmă, am fost refuzați, suntem refuzați în continuare. Refuză din diferite motive. Unii, că e prea departe Timișoara. De exemplu, un atacant, pe care l-am dorit din prima zi când am discutat. Din provincie, din zona Moldovei. Nu sunt zboruri de acolo spre Timișoara. În fine…Alții cer salarii mari. Am văzut atacanți buni, un Italian, un argentinian, un atacant trecut prin China, unul pe la Astana. Cer 6-7000, Nu ne permitem să ne apropiem”, a mai spus Andone.

În ceea ce-i privește pe Bătănași, Agiveli, Meleke sua Germinio, Andone nu e încă decis. ”Vom vedea de luni încolo. Vreau să le dau două zile libere până luni. De luni încolo vom discuta și vom vedea și ce va mai apăre astăzi, mâine. Ce opțiuni vor apărea și dacă mai reușim să mai luăm altceva. E foarte greu și dificil de găsit. Sperăm să găsim cei doi-trei jucători de care avem nevoie și să avem și noroc, pentru că, practic, e o loterie”, a mai adăugat Andone.

George Zima a fost mulțumit de cum au jucat elevii săi. ” (n.r. întrebat că a fost aproape să o bată pe Poli) Era o bucurie mare pentru aceşti copii minunaţi. Suntem doar de două săptămâni împreună cu mine, am şi adus câţiva jucători noi şi  să nu uităm că am pornit la 5 dimineaţa ca să reușim să ajungem la ora jocului. Sunt mândru de ce au arătat astăzi, în primul rând ca și atitudine. Bineînţeles că suferim la construcţie, la relaţii de joc. Dar ce am arătat astăzi, în faţa unei echipe puternice de Liga 2, la final de pregătire, încep campionatul în două săptămâni, mă bucur de ce au arătat şi îi felicit. Am mai avut un amical cu juniorii Under 19, dar acesta a fost primul amical puternic şi mă bucur că am făcut faţă cu brio. Eu am venit cu gânduri mari. Cu siguranţă potenţa financiară din Vale nu este  ridicată, dar gândurile sunt mari, cel puţin să prindem play-off-ul şi nu ne vom abate de la drumul nostru dacă prindem locurile 1-2, dar vreau să fim modeşti, să muncim foarte mult şi să încercăm cu paşi mărunţi şi cu multă răbdare”, a declarat George Zima.

Poli va juca un nou amical acasă sâmbăta viitoare, cu Aurul Brad.

2 COMENTARII

  1. Propun AIT sa convoace de urgenta Consiliul de administratie si sa introduca „rapid” curse spre R.Moldova si alte zone, de unde ar putea veni jucatori liberi de contract la campioana Politehnica …

LĂSAȚI UN MESAJ