DISTRIBUIȚI

Cei de la Poli Timișoara au în continuare vise urâte din cauza datoriilor adunate din urmă. După o perioadă în care problema nu i-a mai presat, alb-violeții au fost din nou chemați în instanță de Universitatea Politehnica din Timișoara, pentru o datorie aferentă sezonului trecut.

În urmă cu aproximativ un an și jumătate, clubul alb-violet a renunțat ca fotbaliștii să mai ia masa zilnic la restaurantul de la Casa Politehnicii numărul 1. Jucătorii beneficiau de două mese pe zi, cu un meniu cu pește, salate sau pulpe de pui. Prețul a devenit unul pe care clubul, rămas fără fondurile din bani publici în urma unei decizii a Curții de Conturi, nu l-a mai putut suporta. De aceea, fotbaliștii au fost mutați să ia masa la alte restaurante, dar chiar și așa, a rămas o datorie de 157.000 RON la UPT, pentru trei luni de neplată. Până la urmă, deoarece este vorba de o instituție publică, universitatea a fost nevoită să dea clubul în judecată, pentru a-și recupera banii.

Un prim termen a avut loc în 25 octombrie 2016, la Judecătoria Timișoara, iar atunci, pe moment, s-a renunțat la judecată. Un nou termen a fost în 4 aprilie, când s-a dat o amânare pentru 16 mai. Între timp, Poli a mai plătit din datorii, dar nu a fost achitată toată suma restantă. Clubul mai are datorii la chiria pentru stadion, salarii, dar și la stat, unde datorii a depășit cu mult 1,5 milioane de euro. Singura soluție viabilă e ca datoriile să mai fie stinse cu banii din tranșa de drepturi TV aferentă viitorului sezon, dacă echipa se salvează de la retrogradare. La cum arată situația, șansele sunt mari.

(foto: facebook.com/ACSPoliTimisoara)

 

LĂSAȚI UN MESAJ