Poli Timișoara a pierdut și cu Metaloglobus București, la scorul de 2-1, și rămâne ”cantonată” pe ultimul loc, unde are și șanse bune să ierneze. După meci, Octavian Benga a vorbit din nou despre erorile comise de echipa sa.

Jocul dintre ultimele clasate la început de etapă nu a avut deloc un ritm grozav. De altfel, și faza primului gol a venit de nicăieir, neeanunțată. După o repunere din tușă, în mintutul 11, Bocșan, cu evoluții tot mai lamentabile și păstrat căpitan (!!!) a sărit pe sub minge, care a ajuns la Dragoș Huiban. Între Germinio și Ignea, el a pivotat și a înscris. Ulterior, tot ospeții au mai dominat meciul o vreme, când Gheorghe a tras spre poartă, iar Murariu a scos. Jocul s-a mai reechilibrat ulterior. În minutul 37, a venit și primul balon trimis pe spațiul porții. Benzar a reluat cu cpaul, Gavrilaș, accidentat, a reținut. A urmat o altă ocazie a lui Popescu, dar și o reluare în plasa laterală a lui Denis Radu.

După ce a stat jumătate de repriză accidentat între buturi, Gavrilaș a fost înlocuit de Nedelcovici la pauză, iar la Poli, Benga l-a debutat pe Fatjon celani. Atacantul a și scăpat spre poartă, dar a trimis mingea paralel cu aceasta, în aut. Metaloglobus a mai păstrat controlul asupra jocului, cu ocazii mai puține, cum a fost lovitura liberă trimisă de Sin pe poartă, fără probleme pentru Murariu însă. În minutul 74, oaspeții au primit penalty după ce Germinio a sărit cu cotul ep Zuanovic, iar Huiban a executat. Bucuria de a avea 0-2 a ținut puțin, căci și Poli a primit penalty, după ce Goge l-a faultat pe Zaluschi. Optarul alb-violeților a marcat, dar Poli nu a mai putut fi epriculoasă apoi, iar oaspeții au tras de timp.

Poli Timișoara: Murariu – Mada (D. Olariu 71′), Bocșan (cpt.), Germinio, Taub – D. Radu, Sil. Pană (Zaluschi 74′), Ignea, D. Benzar (Oanea 65′) – Rz. Milea (Celani 46′), P. Popescu (Karatasios 74′)

Metaloglobus: Gavrilaș (Nedelcovici 46′) – Goge (Pătlăgică 76′), Chatziterzoglou, Caramalău (cpt.), Sava (Rob. Neacșu 66′) – Chiorean, Al. Gheorghe – Liș (Ad. Sîrbu 76′), Huiban, Sin (Zakir 68′) – Zukanovic

Octavian Benga a spus că jucătorii fac prea multe greșeli și sunt prea fricoși. ”O nouă înfrângere pe două greșelil. La primul gol, dintr-un aut de la margine, pe care l-am repetat în două zile. Prevedeam că Sava, fundașul lor stânga, aruncă foarte mult și chiar am repetat la antrenamente. Nu pot să înțeleg de ce jucătorii în acel moment nu au reacționat sau greșesc. Meci de meci fac greșeli copilărești. Golul doi, dintr-un penalty. Sincer să fiu, probabil că a fost. Nu avea ce să caute cotul acolo și le-am făcut cadou penalty. Două goluri oferite cadou, ca marea majoritate a meciruilor. Chiar dacă nu este Crăciunul, noi tot facem cadouri. Dar sunt și nemulțumit de jocul echipei pe plan ofesiv, opentru că le-am cerut altceva. Am lucrat la partea mentală foarte mult săptămâna aceasta, pentru că au fost foarte afectați că au fost certați de suporteri, plus golul luat în prelungiri. Se pare că pe unii dintre ei nu am reușit, deși în general, cred că mă pricep la această parte mentală și reușesc să motivez mai mult decât trebuie jucătorii. Concluzia este că uni jucători atât pot, atât mental, tehnic, pentru că nu ai cum să dai gol când greșeli pase simple, fără adversitate, când nu ești sub roesiune. Avem probleme și tehnice, pe care le-am știut. Un rezultat care mă dezamăgește. Mă așteptam să fie așa greu, dar nu mă așteptam ca a unii jucători să aibă reacții, sau unii dintre ei măcar, să aibă reacții mai bune. Atât mentale, cât și tehnice. Probabil de asta și sunt aici, n-au jucat mai sus, pentru că asta le este valorea. Aici nu suntem club de măicuțe. La fotbal se mai înjură, te mai înjură suporteri, ne mai înjurăm între noi, poate ne mai și batem. Nu trebuie, unii jucători, să devenim Zâna Măseluță, să devenim așa fricoși. Totuși, este o luptă și trebuie să lupte până la capăt. Să încerce să se conecteze, dacă vor să joace mai sus, să nu ne fie frică. Nici de suporteri, nici de antrenor, nic de rezultat, nici de nimeni. Asta face duferența între jucătorii care ajung la un nivel superior și cei care rămân la un nivel scăzut. Diferența aceasta, mentală. Toată săptămâna am încercat să remontez acest lucru. I-am și întrebat pe jucători dacă este vreunu la care îi este frică, să ridice mâna și să renunțe. N-a ridicat nimeni mâna. Sau dacă are alte sugestii sau chestii care să ne ajute grupul. Sunt dispus și la discuții cu ei”, a declarat Benga.

Eusebiu Tudor a punctat că echipa sa mai are mult de lucru. ”Pentru noi toate jocurile sunt  sub presiune. Deci nu a fost un meci special aici, pentru că ne aflăm într-o zonă deloc bună pentrue chipa noastră. Nu am rezolvat nimic cu această victorie. Mai avem încă două meciuri. Trebuie să luăm 6 puncte și din aceste două meciuri pentru că obiectivul nostru este să scăpăm de la retrogradare. Ca să eviți retrogradarea, trebuie să iei puncte. Astăzi a fost un meci depunctaj dublu, ca să spun așa. Poli Timișoara, deși este pe ultimul loc, de o etapă, nu au o echipă rea deloc. Din punct de vedere defensiv mi-a fost foarte teamă de acest joc, pentru că este o echipă care se apără grupat, o echipă care să vede că se lucrează la antrenamentele sale. Aici mi-a fost un pic teamă. Dar important este că am reușit să câștigăm acest joc. Și noi ne-am impus jocul și asta a făcut diferența. Eu cred că este o victorie meritată”, a declarat antrenorul oaspeților.

Poli caută un adversar pentru un amical în săptămâna de pauză, dar încă nu a găsit. La reluarea campionatului, echipa are o depalsare la Slatina.

1 COMENTARIU

  1. Și Benga mare povestitor. Sa ne spună de ce jucători care au jucat ceva în meciul cu Ripensia sunt rezerve,iar Ignea și Pana care sunt zero barat în toate meciurile sunt titulari.

LĂSAȚI UN MESAJ