DISTRIBUIȚI

Poli Timișoara a bifat sâmbătă primul amical al verii, deși echipa era reunită doar de zouă zile. Alb-violeții s-au impus cu 16-0 în amicalul cu Obilici Sânmartinu Sârbesc, formație care vara aceasta a promovat din Liga a VI-a în a V-a.

Au fost jucători menajați la Poli din motive medicale: Ignea, Zakuschi și Vukoje. S-au jucat trei reprize, dar nu s-au depășit 90 de minute. În prima au marcat Daniel Benzar, revenit după plecarea oportună a lui Florin Iacob și Nicolae Croitoru, Nicolae Sofran, Daniel Olariu și Cosmin Bîrnoi. Apoi, în repriza a doua Alexandru Gașpar, Ralf Kuhn și Balsa Rogosic au marcat fiecare câte două goluri, Carlo Danciu și Ervin Bakoș, câte un gol. În repriza a treia, Raul Țurcaș a marcat de patru ori. Trebui spus că la Obilici joacă și foștii polișiști Titi Varga și Tiberiu Popovici.

Iată cele trei echipe folosite de Poli:

Murariu – Sofran, Bocșan, Huminic, Taub, Gologan, Benzar, Milea, Pană, Bîrnoi, D. Olariu (Repriza I)

Isvoranu – Amariei, I. Teodorescu, Bîrlovean, Pamfile, Bakoș, Gașpar, Danciu, Kuhn, Rogosic, Grancea (R II)

Cuzmanovici (Urdeş) – Butar, N. Popovici, M. Mircea, Oanea, Spulber, Boariu, Pureca, P. Paleacu, Erceanu, R. Țurcaș (R III)

Obilici Sânmartinu Sârbesc: Fl. Muntean – Radovancovici, Al. Rus, Maranescu, Hâș, Blenche, Popoviciu, Titi Varga, Gyorfi, R. Anghel, Tatarić. Au mai intrat: Teglas – Romaneț, Ielchici, Ciobotariu, Lucas şi Dobrovolski

După ce Poli s-a reunit râziu, Bogdan Andone încearcă să recupereze cu amicalele. ”Un antrenament să vedem  vedea puţin şi copiii din academie, să vedem toţi jucătorii care s-au antrenat în aceste zile cu echipa. Un test util, pentru că mi-am făcut aşa, în mare, o idee şi a fost important şi pentru jucătorii tineri, pentru jucătorii din academia noastră, să simtă puţin atmosfera la echipa mare. Iar de luni să începem o nouă etapă,  nouă săptămână cu două meciuri amicable Sunt jucători pe care-i cunosc, pe care i-am văzut şi în sezonul trecut la meciuri. Cu Silviu Pană am şi lucrat sunt jucători care o să ne aducă probabil un plus de calitate, un plus de valoare echipe, jucători care o să ajute Poli şi echipa să ajungă unde ne dorim cu toţii”, a declarat Andone.

Obilici a venit la meci din vacanță, deoarece Liga a VI-a era deja terminată. ”Mă ocup de echipa aceasta de aproape un an de zile. Am luat-o de la zero, n-am ştiut pe nimeni, încet-încet i-am pus pe băieţi în teren. Azi mulţi au fost plecaţi în vacanţă. Am încercat să improvizez. Una peste alta, a fost o mişcare bună. Noi obiectivul ni l-am atins de anul trecut, promovarea în Liga 5. Şi aici vrem să ne menţinem cât putem şi încet-încet, să ne batem şi pentru Liga 4. Chiar cu Titi Varga am vorbit, a spus că vrea să rămână, a spus că de la noi pune ghetele-n cui. De la noi vrea să se retragă, şi el, şi Bero (n. Tiberiu Popoviciu) şi Flavius Muntean, mai e şi Adi Ilie, care a jucat la Poli şi a lipsit azi. Un an vrem să ne menținem la Liga 5, să încercăm să-i punem în teren, și într-un an să atacăm și promovarea”, a declarat antrenorul Bogdan Todoran.

Poli intenționeză să joacă alt amical miercuri după-amiază, cu Unirea Jimbolia, formația care a promovat din Liga a V-a în a IV-a în acest weekend.

foto: sspolitehnica.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ