Poli Timișoara continuă drumul spre Cartea Recordurilor, la capitolul ”fotbalul fără goluri”. Alb-violeții au fost eliminați din turul al treilea al fazei naționale din Cupa României, pe terenul celor de la CSM Reșița. Elocvente sunt și declarațiile de după joc, în care Cheregi a vorbit despre tactică, iar Andone, despre…ghinion.

Reșița a reușit să-și facă viața ușoară din minutul 3. După un corner, Cornel Ardei s-a înălțat și a trimis cu capul în poartă. Poli s-a zbătutu la acest meci ca peștele ep uscat și reușește să ajungă la o contraperformanță greu de întâlnit în fotbalul din întreaga lume: un singur gol în șapte meciuri oficiale. Și ca să nu mai vorbim doar despre ghinion, de parcă în 87 de minute nu ai timp să egalezi, în minutul 38, la o fază la care fundașii stătea din nou prost, iar Isvoranu era ieșit din poartă, Nicușor Fota a prins un șut care a dus la modificarea tabelei la 2-0.

Cu o situație vecină cu ridicolul la pretențiile declarative de la Poli, Andone a făcut patru schimbări la pauză, dar degeaba le-a făcut. Poli a avut doar ocazii irosit,e nu și un joc mai consistent. Bîrnoi a avut un șut mai periculos, air Ignea a trimis în bară. De asemenea, ale ratări au mai bifat germinion sau Pană. La final, poliștii au mers la galeria fotmată din câteva zeci de persoane venite de la Timișoara. Au urmat aceleași scene care se repetă și în campionat, cu un potop de reproșrui dinspre fani, capete plecate ale fotbaliștilor și antrenorului, plus un diaglog foarte lung al lui Andone cu câțiva fai, spre final.

CSM Reșița: Zimmermann (cpt.) – Szijj (Bărboianu 69’), Ardei, Rimovecz, Fota – I. Popescu, Breşneni – Curescu (Chera 46’), Drăghiceanu  (S. Velcotă 69’), Negru – Gakou (Avramovici 69’)

Poli Timișoara:  Isvoranu – Jurj (Oanea 46’), Germinio, Bocşan (cpt.), D. Radu – M. Andone (Pană 46’), Tsvetkov, Ignea (69, Ţangulea) – Bryneus (Boariu 46’), Ţurcaş, Milea (Bîrnoi 46’)

Călin Cheregi a explicat, tactic, cât de ușor e să o bați pe Poli. ”Într-adevăr, o victorie mare, meritată, și muncită. Știam că ne așteaptă un meci dificil, pentru că avem o săptămână din nou încărcată. Așa cum îmi place să spun: principalii artizani ai acestor victorii sunt acești minunați jucători de care sunt foarte mândru și mă declar mulțumit de ceea ce au făcut până în acest moment. Au fost câteva momente importante. Într-adevăr, am deschis scorul foarte repede, după o fază bine lucrată, pe care am lucrat-o la antrenamente, știam că au probleme pe bara a doua. Acolo am speculat la maximum pot să pun. A fost iar un moment de dezechilibru, din minutul 50 până în minutul 60 în care schimbările lor făcute la pauză au adus un plus. Am schimbat imediat și eu puțin sistemul de joc, m-am adaptat, și în acel moment cred că am echilibrat foarte bine jocul.  Dar, una peste alta, a fost un joc bun, cu o echipă de Liga , chiar dacă nu au în acest moment o liniște necesară pentru a dezvolta jocul de fotbal, dar au jucători de calitate, de talie, cu state vechi în Liga 2”, a declarat antrenorul Reșiței.

Andone, în schimb, a rămas în sfera ”exoetrică” a ghinionului. ”Din păcate, am pierdut meciul de cupă. Ne doream să ne calificăm. Din păcate, am pornit din nou de la 0-1 și tot după un corner. Pregătim aceste faze, dăm marcaj om la om, tocmai pentru a avea responsabilitate mai mare. E ceva incredibil, din punctul meu de vedere. Din nou, primul corner, ca la Galați,  din aceeași parte, același marcaj, același om pierdut. E absolut incredibil să începem al treilea meci de la 0-1. Apoi am încercat să intrăm în joc, să ne creem situații. Din păcate, în repriza a doua am avut două bare, am avut ratare cu poarta goală. Aooi am avut trei-patru ocazii: șuturi Bârnoi, respinse de portarul advers sau pe lângă poartă. Nu am avut șansa de a reintra în meci, era minutul  54 la ratare lui Alin, care a fost, practic, cu poarta goala. Marcam atunci, aveam  șanse foarte bune să împingem meciul în prelungiri sau chiar să câștigăm, pentru că echipa gazdă, ușor-ușor, a scăzut ritmul. Probabil din punct de vedere fizic. Apoi, bara lui Silviu Pană din minutul 60. Încă 30 de minute de joc în care puteam să egalăm. Nu a fost să fie. Din nou și neșansă, și ghinion, indecizie în fața porții, în anumite momente la unii jucători. E clar că din punctul acesta de vedere, în fața porții, vorba colegului meu, nici cu poarta goală nu reușim să marcăm, înseamnă că nu reușim niciodată. (n.r întrebat dacă i-a mai jucat  echipă așa de slab) E prima echipă la care mi se întâmplă acest lucru. Practic, o serie de meciuri fără gol primit, dar o serie de meciuri în care ratăm o grămadă de situații, sau ghinion în unele emeciuri. Etapa trecut, practic, au fost două mingi scoase de pe linia porții la 0-0, de adversari, dacă marcăm cu siguranță, echipa se descătușa moral, aveam altă încredere și practic, începem meciurile de la 0-1 sau la prima acțiune periculoasă a adversarului primim gol. Și pentru mine e o situație incredibilă. Stau și mă gândesc zi și noapte și încerc să găsesc soluții. Am discutat și cu jucătorii, căpitanii de echipă, să vedem ce sistem s-ar potrivit, poate cum văd și ei lucrurile. Să am un feedback din partea lor. Di npăcate, nu găsim calea și cheia pentru a marca. ”(n.r întrebată dacă se gândește să-și dea demisia) Nu mă gândesc. Am răspuns și săptămâna trecută. Am mai pierdut un meci. Dar, încă o dată spun, am venit pentru un proiect, am fost chemat pentru un proeict, pentru ceva. Am lăsat alte lucruri și alte discuții pentru a veni și a încerca să fac treabă la Poli. Împreună să facem lucrurile bine. O să ajungem și în situația în care lucrurile vor fi mai bune. Sunt convins de acest lucru și chiar dacă traversăm o perioadă grea, am încredere în echipă că pot să joace ceea ce trebuie, rezultatele pe care ni le dorim”, a spus Andone după meci.

Poli are meci sâmbătă, în campionat, la Dej.

LĂSAȚI UN MESAJ