Federația Română de Fotbal a publicat o statistică ce arată clar de ce fotbalul românesc este tot mai falimentar: 77% dintre străinii din Liga 2 nu au confirmat. Fiind ambele pe un puternic tredn descedent, și Poli și Ripensia Timișoara sunt nominalizate în acest veritabil top al rușinii.

Ambele sunt cu câte trei exemple în articolul statistic publicat pe site-ul FRF. Balsa Rogosic a venit la Poli adus de Florin Iacob, din postura de șomer, în care a ajuns din nou! Un jucător adus cu plata grilei de transfer internațional! ”După 6 luni pe Bega în care nu a marcat, în numai 6 partide pe teren, vârful Rogosic (Muntenegru) a devenit liber de contract și e în aceeași situație din vara lui 2022”, se arată pe site-ul FRF.

Altă mutare proastă a fost austrlianul Devenish-Meeras, ajuns de la Rapid la Poli. Cu o poveste interesantă, romanțată, însă prea puțin înzesstrat cu calități pentru fotbal. De altfel, asta s-a și văzut când Poli a retrogradat. ”Portarul Devenish-Meares (Australia) a prins un sezon complet la bănățeni, dar utilizat numai 5 meciuri, așa că a plecat apoi spre Tunari”, arată cei de la FRF.

Cealaltă ”perlă rară” adusă de Florin Iacob, Stefan Vukoje, trecut prin fotbalul englez, e alt exemplu de străin cu care s-au cheltuit banii degeaba. ”Doar 6 luni și 170 de minute a însemnat experiența lui Vukoje (Anglia) la Poli, devenit liber de contract din vara lui 2022 și legitimat abia luna trecută de Sloboda Uzice (L2 Serbia)”, se mai menționează în statistica Ligii 2.

Concitadina Ripensia nu a fost cu nimic mai inspirată ca Poli. Nebojsa Ivancevic, un exemplu concret de ex-iugoslav văzut degeaba ca o soluție pentru lot. ”Ivancevic (Serbia) a jucat în doar 6 meciuri, pe durata a 4 luni de ședere, apoi a plecat de la Ripensia ajungând la modesta Novi Banovci, din eșaloanele inferioare ale Serbiei”, se arată în statistica FRF.

Nic de pe continentul negru roș-galbenii nu au adus un jucător ca lumea, cazul Emmanuel Ernest. ”Sosit în vara lui 2021 din curtea Rapidului, Ernest (Liberia) nu a prins tot sezonul la Ripensia, iar după 500 de minute de joc a devenit liber, ajungând, ulterior, inclusiv în liga de amatori din Ciprul de Nord!”, mai punctează cei de la FRF.

În fine, tot un fiasco a fost și unul dintre cei mai bine plătiți jucători din lot, care s-a și lăsat de fotbal: Dan Taras. ”După 5 luni la Ripensia, mijlocașul Taras (Moldova) s-a retras din activiate, încheind la 27 de ani cariera cu nici 300 de minute pentru bănățeni”, mai arată cei de la FRF.

Cauzele? Faptul că diverși impresari ”mișună” la aceste cluburi, unde nu există un manager sportiv capabil și de scouting nici nu poate fi vorba, la fel ca nici de promovarea propriilor juniori. Ripensia nu mai are pe nimeni pe acest post de sezoane bune, aspect total penibil și rușinos. Efectele: locuri din clasament, cu emoții de retrogradare!

1 COMENTARIU

  1. Își merită soarta, ambele echipe. Au aceeași metodă de a acosta non name-uri de te miri pe unde, tot felul de gloabe…, doar că au fost prin alte campionate, însă nu se spune și ce au realizat pe-acolo…, în timp ce li s-au recomandat jucători locali de calitate și cu perspectivă, pe care nici măcar nu erau curioși să-i vizioneze…

LĂSAȚI UN MESAJ