Poli Timișoara a câștigat la scorul de 5-1 meciul amical jucat cu Avântul Periam astăzi, pe terenul sintetic de la Baza Sportivă 2. În mare parte, alb-violeții, cu lotul aproape de definitivare, nu au avut probleme cu adversarul de Liga 3.

Pe vremea cu lapovița din această dimineață, meciul s-a jucat în condiții dificile, hibernale. Rareș Murariu nu a apărat, deoarece are o lovitură la pomete. Timișoara a deschis rapid scorul, în minutul 4, prin Ignea. La fel de repede, în minutul 9, a egalat Periamul, prin Alexandru Baranyi, unul dintre cei mai prolifici atacanți din fotbalul mic timișean. Gavra a readus gazdele în avantaj în minutul 15, iar din minutul 30, Stojanovic a stabilit scorul pauzei, 3-1. Ambele echipe au schimbat efectivele în repriza secundă. Poli a mai înscris prin Târșa, în minutul 69, dar și prin tânărul Marincu, în minutul 89.

Poli Timișoara: Moldovan –D. Radu, Bocșan, Sekulic, Oanea – Ignea, Tiihonen –  Gîdea, Bîrnoi, Stojanovic, – Gavra.

Au mai intrat: Urdeș, Mladin, , Mada, Porumb, Taub, Gologan, Târșa, Marincu, Benzar, Adam, Boariu, Țurcaș, Tata

Avântul Periam: G. Gakos – Bilia, Cochințu, Mureșan, Bot – Sîntean, M. Călin, Oancia, Mitre, Gălățan – Baranyi

Au mai intrat: Rădulescu, Popescu, Kuhn, Gașpat, Spulber, Viașu, Tamaș, Prața, Mînecan

Octavian Benga a mulțumit din nou jucătorilor veniți, în condițiile scăderii bugetului de salarii. ”Un amical bun, pe o vreme foarte grea. Prima repriză am avut un joc foarte-foarte bune pe faza de atac. Sunt mulțumit de ceea ce realizăm pe faza de atac și pot spune că sunt nemulțumit în anumite momente pentru faza defensivă. E bine că știm ce avem de făcut. Am și întâlnit azi un adversar bun de Liga 3, cu niște jucători buni. În multe momente ne-au pus în dificultate. Un test foarte util, pentru că ne sugerează ce mai trebuie să lucrăm. Pentru că trebuie să recunoaștem, avem foarte foarte multe lucruri de făcut. Avem și mulți jucători noi. Încă o dată îi felicit pe jucătorii noi care au venit.Trebuie să remarc acest aspect, au avut încredere în mine, în club și în tot ceea ce înseamnă oamenii care lucrează aici. Au venit într-un moment în care transferurile erau blocate, pe niște salarii bune pentru nivelul noustru, salarii mici. Le mulțumesc că au acceptat, și-au asumat un risc și, drept dovadă, a meritat”, a declarat antrenorul principal.

Cu toate că Poli a scăpat de interdicția de transferuri, aparent, nu vor mai fi multe transferuri din cauza lipsei banilor. Bogdan Porumb, încă în probe, e ca și semnat, iar la acest joc a fost testat francezul de 20 de ani Eniss Tata, venit din lgii inferioare, mijlocaș central. Benga mai așteaptă un apărător. ”Nu o să mai vină niciun jucător. Probabil vom semna cu un fundaș central. Atât ne putem permite și mergem cu ce avem. Porumb e ca și semnat. Este un jucător care a acceptat condițiile noastre, l-am avut și în probe. Este un jucător  care cred că poate să ne ajute în acest moment”, a mai spus Octavian Benga.

Rpzvan Leuca a punctat că elevii săi au făcut erori în apărare și astfel, scorul a căpătat proporții. ”Am pierdut destul de….S-au văzut destul de multe greșeli  pe faza defensivă. Din păcate, nu ne permitem foarte mult terenurile să antrenăm acest lucru, dar până la începutul campionatului sigur trebuie să îmbunătățim, să nu mai facem atât de multe cadouri. Practic, astăzi am făcut minimum trei cadouri clare. Plus că Poli are câțiva jucători de valoare mai mare ca ai noștri și aici s-a făcut diferența. Vom vedea dacă până se termină perioada de transferuri mai găsim pe cineva. Momentan, aceștia suntem”, a spus antrenorul principal al Periamului.

Poli va juca din nou miercuri, un alt amica, cu cei de la Corvinul Hunedoara.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ