DISTRIBUIȚI

Poli Timișoara va juca primul meci din barajul cu FC Brașov acasă, iar antrenorul și jucătorii speră să mai șteargă din rușinea din acest sezon. ”Dubla” va fi abordară fără Cristian Scutaru, trimis să se antreneze separat.

Sunt și probleme de lot în continuare. Sofran e accidentat, Zaluschi vine după accidentare, la fel ca și Pamfile, dar și tânărul Olariu. Dată fiind situația ingrată a echipei, nicolae Croitoru a vorbit din nou despre spirit de sacrificiu, ceea ce dă bine în fața fanilor supărați. ”Suntem în fața primei manșe. Sunt două jocuri, cele mai importante din acest sezon. Sunt două jocuri la care trebuie să uităm ce a fost până acum, în care motivația trebuie să fie dusă la cel mai înalt nivel, la fel și spiritiul de sacriciu. E singura variantă să ieșim învingători. Este presiune, dar la fel cum este la noi, și la ei este presiune. Sunt două jocuri cu miză importantă, însă trebuie să trecem peste această presiune. Avem de apărat un numel, cel al lui Poli, și trebuie să și demonstrăm lucrul acesta”, a declarat antrenorul.

Altfel, Scutaru e tot exclus din lot, cuma  fost și săptămâna trecută. El se pregătește separat și nu va fi reprimit, pentru că ar fi jignit stafful și conducerea. ”Este o problemă. Cred că viața fiecare echipe trebuie să fie ghidată de reguli. În momentul în care nu respectăm anumite reguli este clar că apar și astfel de măsuri. El a avut niște exprimări nefericite față de staff, persoane din conducerea clubului. Expresii jignitoare, și lucrurile acestea nu se trec cu vederea, indiferent că sunt jucători sau antrenori, oricine ar fi. Scutaru este un jucător emblematic pentru acest club. Eu m-am exprimat şi cu alte ocazii, la fel ca şi Alin Ignea, la fel şi Mera, sunt practic jucători care au dus greul ani de zile, însă chiar şi în această situaţie eu cred că trebuie să existe anumite reguli care trebuie respectate”, a spus Nicolae Croitoru despre această situație.

Alin Ignea, și el printre cei mai experimentați din lot, a spus că echipa trebuie să spele din rușinea acestui sezon. ”Avem o dublă importantă cu Brașovul, o echipă foarte periculoasă în deplasare. Sperăm să mai spălăm ce mai e de spălat din rușinea că am ajuns la baraj, să câștigăm ambele manșe și să ștergem din rușinea acestui campionat. Sperăm să ieșim cu bine din această dublă, asta este cel mai important. Altă presiune e când joci la retrogradare, ai mult mai mult de pierdut decât când joci la promovare. La promovare, dacă n-ai promovat, asta e. La retrogradare, dacă nu câştigi, ai retrogradat. E o presiune, dar trebuie să o ducem la capăt şi să spălăm sezonul ruşinos pe care l-am făcut până acum”, a declarat Ignea.

Meciul tur va începe sâmbătă la ora 14, pe Știința. Returul se va juca peste fix o săptămână, la Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ