În noiembrie, Universitatea Politehnica din Timișoara a găzduit o sumedenie de evenimente aniversare, dar nu numai. Biblioteca universitară a găduit și un eveniment dedicat doctoranzilor și postdoctoranzilor.

Evenimentul a făcut parte din proiectul „Rețea de excelență în cercetare și inovare aplicativă pentru programele de studii doctorale și postdoctorale – InoHubDoc, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman. La eveniment au participat peste 50 de particpanți. Nu au lipsit coordonatori, adică prorectorul Liviu Marșavina, managerul Alina Adriana Minea, și Mircea Cristian Dudescu, reprezentați de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, pe lângă, evident, studenți la doctorat și postdoctorat,experți, parteneri și cadre didactice.

Cei de la postdoctorat au prezentat proeicte cu valoare științifică, plus disucții și dezbateri pe următoarele teme: accesul la finanțare europeană, colaborarea interdisciplinară, etica în cercetare, perspectivele viitoare ale cercetării științifice în România. Proiectul a fost creat pentru atragerea li menținerea doctoranzilor și postdoctoranzilor în programe educaționale de calitate. Cei care au participat la cursuri au cursuri au învățat cum să identifice oportunități de finanțare, cum să scrie proiecte eligibile, au aflat noțiuni de proprietate intelectuală, management al proiectelor și pedagogie.

La fiecare curs din cadrul proiecutlui au fost peste 50 de participanți, în medie, iar la ateliere, peste 60.

LĂSAȚI UN MESAJ