Pompierii de la ISU Timiș vor avea, în premieră, un poligon de pregătire cu toate dotările. Investiția se va face în Timișoara, cu bani dintr-un proiect transfrontalier România-Serbia, și va fi similară altora deja existente în țară, precum cel de la Iași.

Pregătirea pe care o vor face angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș vizează intervențiile la dezastre care nu sunt produse de climă, de tipul cutremurelor, sau a celor produse de activități umane, așadar, și incidenii, accidente sau tehnologice. Sunt excluse inundațiile sau distrugerile cauzate de furtuni, în acest proiect. ISU Timiș va avea un protocl comun cu sârbii. După ce se face poligonul din Timișoara, se vor organiza sesiuzni specializate și de pregătire, dar și un exercițiu comun. Se vor cumpăra echipamente de instruire și se vor dota centrele din zona de frontieră și, de asemenea, se vor organiza campanii de informare a populației.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al României este lider de proiect, iar parteneri sunt cei de la Sectorul pentru Managementul Urgențelor din cadrul Ministerului de Interne a Republicii Serbia, dar și ISU Banat al Județului Timiș. Proiectul a început la 30 noiembrie 2023 și va trebui finalizat la 29 noiembrie 2026. Instrumentul de Asistență pentru Preaderare dă 8,075 milioane de euro, din totalul proiectului, care depășește 9,5 milioane de euro ca valoare totală. Restul banilor vin din contribuții guvernamentale.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ