DISTRIBUIȚI

Primăria Municipiului Timișoara urmează să aibă un secretar general care să ocupe postul prin concurs, deoarece în prezent, este vorba de un interimat. Dominic Fritz spune că nu va alege el omul, ca răspuns la unele zvonuri că ar putea fi impusă tot o persoană din cercurile USR.

Discuțiile au apărut și în contextul în care nu toată lumea e mulțumită de faptul că city-managerul Matei Creiveanu nu este timișorean și are doar experiență în domeniul bancar. Administratorul public a fost ales după o depunere de dosare, numită impropriu ”concurs”. ”Din comisia pentru alegerea secretarului general fac parte doar funcționari publici din conducerea primăriei. Nu cred că trebuie să spun mai că acest sistem este unul cu care trebuie să fiu prudent, să calculez foarte bine fiecare pas, să mă asigur că pe funcțiile de conducere se aduc oameni calificați în primărie”, spune Fritz.

Pentru funcția de administrator public, legea lasă la decizia autoritășilor dacă fac concurs sua numire directă. Dominic Fritz crede că nu îl găsea pe Matei Creiveanu, bucureștean care nu a avut mari tangențe cu Timișoara, dacă făcea un concurs clasic. ”Nu cred că al fi găsit această persoană cu un concurs clasic, așa cum prevede legea”, a mai spus edilul.

În prezent, secretarul general al primăriei este Caius Șuli.

LĂSAȚI UN MESAJ