DISTRIBUIȚI

Documentarul ”Crulic – Drumul spre dincolo” ajunge săptămâna aceasta și în cartierul Freidorf, cu ocazia unei noi poposisi a Caravanei ROD, realizată de Asociația Documentor. Filmul va fi proiectat sâmbătă, pe strada Polonă.

Intenția asociației conduse de regizorul timișorean Florin Iepan este de duce povestea lui Crulic, un român care a murit în timp ce făcea greva foamei într-o închisoare din Poloni,a și în cartierele mai mărginașe ale Timișoarei. După ce filmul a  fost proiectat în Blașcovici, acum, sâmbătă, pe strada Polonă, în cartierul Freidorf din Timișoara. Filmul este realizat de Anca Damian și narat de Vlad Ivanov, ia realizarea sa cuprinde inclusiv tehnici animate, dar și fotografii animate. Documentarul a primit  16 premii și 8 nominalizări la 16 festivaluri de film (laureat la 13), printre care și prestigioasele Locarno International Film Festival (2011) sau  Annecy International Animated Film Festival (2012).

De altfel, povestea lui Crulic a fost proiectată deja în cartierul Blașcovici, dar și la Penitenciarul Timișoara. Recent, caravana ROD a fost în mai multe localități timișene. Astfel, la data de 8 septembrie, la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Găvojdia s-au priectat filme scurte. Apoi, în 10 septembrie, s-au proiectta filme scurte la Azilul social „Pater Jordan” al Diecezei Caritas. Astăzi, caravana este în comuna Boldur, la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică. Vineri, urmează tot proiecții de filme scurte, la un centru al DGASPC din Lugoj.

LĂSAȚI UN MESAJ