DISTRIBUIȚI

Partidele care nu au făcut pragul electoral pentru Parlamentul României, dar nici nu au obținut mai nimic la alegerile locale, au început să se reconfigureze. Este și cazul Partidului Puterii Umaniste Social Liberal, care în Timiș are un nou președinte de filială.

Noul lider al umaniștilor timișeni este Ion Urda, un inginer silvic născut în județul Maramureș. Obiectivul filialei din care cea mai cunoscută figură este europarlamentara Maria Grapini este să ajungă să aibă mai multe organizații locale în județ, unde acoperă sub jumătate din UAT-uri. Acum, umaniștii au organizații în 46 de localități. ”În 31 martie, fiecare filială raportează cu cât a crescut. Ținta este să acoperim 100%. Dar realist am spus cp nu putem asigura filiale în 100 de localități. Spre exemplu, cume  cazul la Beba Veche, unde e comunitaea bulgarilor. Dar am dat ca țintă 80% din cele 100”, a declarat Maria Grapini.

Femeia de afaceri a mai explicat că în 2024, PPU-SL vrea să intra în Parlament, nde să aibă suficienți aleți pentru un grup propriu. ”Ne pregătim pentru următoarele alegeri. PPU-SL trebuie să aibă grup parlamentar, pentru asta e nevoie de 12 deputați și 6 senatori. Nu ma fost mulțumiți de rezultatele de la alegerile din noiembrie și de la alegerile locale”, a mai spus Grapini. Europarlmanetarul spune că filiala Timiș a avut oameni noi, dar fără destulă notorietate, și în acești trei ani se va lucra la acest lucru.

Umaniștii nu au câștigat nicio primărie din Timiș, La alegerile locale, în Timișoara și pentru Consiliul Județean Timiș au candidat în alianță cu PSD. Grapini a mai spus că nu exclude o alianță cu PSD și în 2024, dar exclude cu alte partide care nu au o orientare de centru-stânga.

 

LĂSAȚI UN MESAJ