DISTRIBUIȚI

Chiar dacă suntem în vestul țării și într-un județ bogat, în Timiș școlile nu au încă dotările la standarde bune pentru a face față pandemiei. O recunoaște chiar Marin Popescu, inspectorul școlar general, care a spus că Internetul îngreunează predarea online. În perioada următoare, Inspectoratul Școlar General va încerca să sprijine școlile cu bani pentru dotări.

În Timiș, cinci școli, toate din Timișoara, învață în momentul de față în scenariul roșu, cu predare exclusiv online. De asemenea, sunt mai multe clase în care, din cauza unor cazuri de coronavirus apărute, predarea se tot tot online. Nu mai spunem că oricum, majoritatea unităților de învățământ din județ funcționează în scenariul galben, așa că oricum, o parte dintre copii fac cursurile tot online. ”Am constat că există la nivelul unităților de învățământ, chiar la școli foarte bune, probleme cu puterea Internetului, care nu este suficient de bună pentru ca toți colegii să predea online către copii aflați acasă. Ca atare, IȘJ lucrează în acest moment și trebuie să recunoaștem că există o inechitate între urban și rural”, spune Marin Popescu.

Inspectoratul va încerca să sprijine școlile pentru dotarea cu echipamente electronice, dar și dezinfectanți. ”IȘJ are două linii de finanțare. Una în valoare de 260.000 de lei care va încerca să rezolve în proporție de 80% dotările unităților de învățământ cu tot ce înseamnă echipamente, și 40-50.000 de lei din care vom încerca să facem stocuri de dezinfectanți și măști pentru personalul didactic din zona rurală. Asta nu înseamnă că vom acoperi necesarul pentru tot județul”, a mai adăugat Popescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ