DISTRIBUIȚI

Finalul acestei săptămâni aduce o premieră inedită la Timișoara. Spectacolul ”Turnul”, la granița dintre teatru și film, oferă șansa unei experiențe inedite, cu ajutorul ochelarilor de realitate virtuală.

Spectacolul inedit este realizat de cei de la Teatrul Basca și este filmat chiar în Turnul de Apă din Iosefin, intrat într-un amplu proces de reabilitare. Este epntru prima dată când la o producței de acest gen se utilizează realitatea virtuală. Textul pentru ”Turnul #urmatorunivel” a fost scris de Ionuț Sociu, Alexandru Mihăescu și teatrul Basca și prezintă interiorul turnului ca un Purgatoriu. Personajele sunt ” bânuite” de epidemie, corupție, da rși conflictele sociale și politice specifice soecietății românești. Superficialitatea și lipsa de emapatie stau la baza conflictului dintre personaje.  Ele vor urca, simbolic dar și practic, nivele din turn, pe măsură ce vor realiza că se au doar unele pe altele. ”În Turnul #următorulnivel ne-am concentrat pe unghiuri multiple, detalierea sau distanţarea, viziunea panoramică sau apropierea până la ultimul amănunt, focalizarea pe individ sau pe dinamica grupului, iar filmarea în 360° îi permite spectatorului să vadă într-un mod inedit cum cele șase personaje își analizează viețile”, spune regizorul Alexandru Mihăiescu.

Din distribuție fac parte Niko Becker, Robert Copoț, Alina Ilea, Giorgiana Rancov, Costa Tovarnițsky, Ana-Maria Ursu. Regia este semnată de Alex Mihăescu, iar directorul de imagine este Cristian Ilea. De integrarea VR se ocupă Radu Cernescu. Piesa arată destinul a șase personaje. ”Teatrul independent este locul cel mai bun pentru astfel de producții pentru că aici avem libertatea de a experimenta și a coagula echipe interdisciplinare. Prin acest proiect ne păstrăm viziunea de a vorbi despre realitatea care ne înconjoară, păstrăm poveștile, dar de data aceasta ne folosim de alte forme și mijloace pentru a prezenta aspecte invizibile și realități din lumea în care trăim”, spune Ana-Maria Ursu, președintele Asociației Solidart, fondatorii etatrului independent Basca.

Premiera va fi vineri, 17 decembrie, de la ora 18, la Faber. În 18 și 19 decembrie, ”Turnul” va putea fi vizualizat gratuit pe www.stageon.ro, în format video 360. Piesa va putea fi vizualizată pe dessktop sau smartphone, cu căști care să amplifice sunetul, pentru acea senzație de imersiune. În perioada 18-22 decembrie, spectacolul va putea fi văzut la Faber, cu uchelair VR, air locurile au fost deja rezervate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ