Este vară, ne apropiem de finalul stagiunilor instituțiilor de cultură, dar Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” pregătește o nouă premieră. Vineri seara va fi prima reprezentație din ”Danaos”, adică, în traducere din latină, ”Grecii”.

Spectacolul pornește de la tema pierderii și căutării identități,i, abordată și de Eschil, în ”Rugătoarele”. Piesa este despre un grup care cere azil politic și pierde identitatea proprie când oamenii devin refugiați. Altă temă adusă în discuție este dacă Umanismul, așa cum a existat ca și concept în Antichitate și Renaștere, nu a disprut complet în vremurile noastre. Spectacolul e realizat regizorul-coregraf maghiar Szabó Kristóf, stabilit în Germania, în prezent director artistic al F.A.C..E. Visual Performing Arts Ensemble din Köln.

Regizorul a folosit în cariera sa mai multe mijloace de exprimare artistică: teatru, dans, arte vizuale și medii mixte, și a folosit sunetul, lumina și proiecțiile video. În spectacol joacă actorii Aszalos Géza, Balló Helga, Bálint Előd, Borbély B. Emília, Vlad Colar, Erdős Bálint, Jancsó Előd, Kiss Attila, Kocsárdi Levente, Magyari Etelka, Mátyás Zsolt, Mihály Csongor, Molnos András Csaba, Tóth Karolina.

Premiera va fi vineri, 14 iunie, ora 19, în Saala Mare, Spectacolul, a șasea premieră a Maghiarului timișorean, va avea supratitrare în română și engleză. Un tichet la premieră e 40 de lei. În 15 iunie va fi o a doua reprezentație, iar acolo un bilet e 30 de lei, la preț întreg, sau 15, redus. Le puteți lua de la casierie, între orele 13-19, sau online, de aici.

LĂSAȚI UN MESAJ