DISTRIBUIȚI

În aceste zile, președintele Bundesrat-ului german, Bodo Ramelow, este în vizită în România. În această după-amiază , al treilea om în stat din Germania a fost în vizită la Primăria Municipiului Timișoara.

Bodo Ramelow a venit însoțit de oameni de afaceri și știință din landul Turingia, pe care președintele Bundesrat-ului l-a și condus în trecut. Primarul i-a prezenta reprezentantului Germaniei Timișoara, dar și înfrățirea cu Gera, oraș din landul Turingia. ”I-am spus domnului Ramelow că Timișoara a fost mereu un oraș de avangardă, o mică Europă prin prisma multiculturalității, a dezvoltării și a relațiilor pe care le-a construit în timp. Dacă în urmă cu 20 de ani, aici veneau investitori mai mici, acum orașul găzduiește firme germane puternice, care activează în domeniul auto, a e-mobilității, care angajează mii de ingineri. De asemenea, dorim să folosim titlul de Capitală Europeană a Culturii nu doar ca un joc de artificii, care se stinge rapid și nu lasă nimic în spate, ci pentru a construi relații durabile cu alte orașe europene. Sunt convins că astfel de întâlniri deschid Timișoara spre Europa, spre ceea ce dorim să fim mulți ani de acum înainte”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Firește, s-a vorbit și despre anul 2023. Bodo Ramelow a vorbti despre momentul când orașul Weimar a deținut titlul de Capitală Europeană a Culturii și a adunat 1,5 milioane de vizitatori. S-au atins și temele sensibile, precum războiul și migrația, dar și problemele energetice, soluționabile numai prin trecerea la sursele ”verzi” de energie. Bodo Ramelow se va întâlni și cu reprezentnați ai Prefecturii Timiș și Consiliului Județean Timiș, dar și ai Formului Democratic German și ai oamenilor de afaceri. Delegația care îl însoțește se va întâlni cu specialiști din doemnii precum sectoarele arhitectură și inginerie, prelucrarea lemnului, inginerie electrică și tehnologie de filtrare.

La București, Ramelow s-a întâlnit cu rpemierul Nicolae Ciucă, dar și președinții celor două camere ale Palrmanetului României. S-au marcat cei 30 de ani de la semnarea Tratatului de cooperare prietenească şi parteneriat în Europa, semnat între România și Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ