Rezultatele proaste din ultima vreme, mai ales înfrângerea cu Râmnicu Vâlcea, l-au determinat pe antrenorul baschetbaliștilor de la SCM Timișoara să vorbească despre demisie. Așa cum era de așteptat însă în tot contextul, nu va avea loc nicio despărțire. 

SCM va juca contra celor de la Petrolul Ploiești pentru menținerea în Liga Națională de Baschet masculin, căci în acest sezon, retrogradează patru formații, pentru că se revine de la un format cu 18 echipe la unul cu 16. Timișoara a terminat după sezonul regulat și Grupa 11-18 pe locul 14, la egalitate de puncte cu ploieștenii, dar cu un avantaj la coșaveraj în meciurile directe. Astfel, în dubla ce se va juca pe sistemul cea mai bună echipă din cinci meciuri, adică prima ce ajunge la trei victorii, bănățenii au avantajul mai multor meciuri pe teren propriu. Primele partide, cu o zi de pauză între ele, vor fi la Timișoara. Urmează alte două la Ploiești, în funcție de rezultate și, dacă e cazul, un joc decisiv în Banat.

Alb-violeții se pot și salva, dar pot și retrograda, astfel că vineri, la finalul meciului cu CSM Râmnicu-Vâlcea, Petricevic a vorbit despre demisia sa ca o soluție. ” Eu pot să spun că în acest moment echipa are nevoie de un șoc și cred că acest șoc se poate produce doar cu plecarea mea. Așa că eu am luat opțiunea aceasta în cel mai serios mod. O să analizăm. Dacă s-au ridicat pretenții în toți acești ani de zile, așa, simpatic-antipatic, huiduit-nehuiduit, s-au ridicat pentru că ani de zile, aceste pretenții le-am ridicat și eu. Am încercat de la echipa aceasta să scot maximul și de foarte multe ori, sau de cele mai multe ori, ne-am depășit condiția și posibilitățile. Dar iată, după un sezon în care acest lucru nu se întâmplă, nu reușim să oprim această căruță care iată, merge în jos și trebuie oprită doar cu un șoc. Echipa a a luptat, eu nu pot să spun că jucătorii nu au luptat și nu au dorit victoria, dar doar asta se mai poate întâmpla și cred că acesta e lucrul care trebuie să se întâmple. În acest moment, eu sunt foarte la cald, dar nu sunt începător”, spunea antrenorul.

La mai multe zeci de minute după declarație, antrenorul ne-a trimis un mesaj că o decizie finală se va comunica luni, deoarece clubul trebuie să facă o analiză. Azi dimineață, Dragan Petricevic ne-a transmis că s-a analizat posibilitatea ca el să plece pentru a produce acel șoc la echipă, dar președintele consiliului de administrație, Sorin Șipoș i-a transmis c nu dorește plecarea sa. Așadar, la meciurile cu Ploieștiul, tot Petricevic pe bancă. Ar fi fost și greu de găsit un antrenor care să vină doar pentru o astfel de dublă, în condițiile în care clubul nu e bogat, iar de marți, echipa se va antrena până în 9 aprilie inclusiv în sala din Buziaș, pentru că vor fi două zile de Final Four al primei ligi de futsal. Cel mai probabil, dacă Petricevic se retrăgea, cle mai probabil, rămâneau Nenad Markovic și Milos Pesic, cei care fac și acum parte din staff, să pregătească jocurile.

Deocamdată, meciurile de play-out nu sunt programate oficial, dar ar urma să înceapă în 10 aprilie, cu al doilea joc în 12, la Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ