A șasea zi după ”scripturi”, adică după numirea noilor manageri, pe care publicația noastră vi i-a dezvăluit deja, SCM Timișoara i-a prezentat oficial pe cei care se vor ocupa de secțiile de baschet și handbal. Sergiu Pașca și Ovidiu Durnea au fost puși la capetele mesei, iar în centru au stat trei actori politici care au vorbit mult mai mult, paradoxal, clamând că la club nimic nu se decide politic.

Oficial, la SCM centrul de greutate s-a mutat spre zona juvenilă și de acolo s-au adus și managerii. La secția de baschet, noul manager e Sergiu Pașca, cel care vine din zona clubului juvenil MP Sport. ”Pentru mine personal e o onoare să reprezint un club de tradiție. Scopul meu este în principal dezvoltarea sectorului juvenil. Am colaborat cu Dragan Petricevic pe parte de copii și am reușit să ajungem la turneul final”, a spus Pașca.

Ovidiu Durnea e fost președinte al AJH Timiș. El a vorbit și despre revenirea publicului, aspect la care în ultimii ani clubul a fost evolaut în sens negativ. ”Vom încerca să implementăm strategia de copii și juniori și la echipa mare. Am luat medalie anul acesta la juniori 1, ne dorim ca acești tineri să se regăsească treptat în locul echipei de seniori. Sunt convins că în momentul în care vom umple sala, sponsorii vor dori să fie și ei lângă echipă”, a spus Durnea.

Discuția a fost monopolizată cu planuri pe teme ce dau astăzi bine la public, cooptarea sponsorilor din mediul privat, promovarea bănățenilor și juniorilor, și performanța promisă în condițiile în care bugetul va tot scădea. Au luat cuvântul Sorin Șipoș (USR), Cosmin Tabără (PNL) și Radu Țoancă (PSD). Ultimul, fost director al clubului, a spus că la SCM nu se va face politică. ”Nu se va face politic sub nicio formă, nicio numire, niciun fel de colaborare”, a spus Țoancă. Social-democratul a vorbit foarte mult și despre secția de rugby, deși nu era subiectul conferinței.

Clubul nu are director încă și autoritățile tot vorbesc despre un concurs în acest sens. Cosmin Tabără, viceprimarul delegat săs e ocupe de sport, e optimist. ”Sperăm să avem un nou director la club, care să cunoască sportul în amănunt și care să fie și un bun manager. Trebuie să fim atenți la selecția pe care o vom face, pentru că el va coordona clubul, și primăria doar va supraveghea”, a spus Tabără, care, laut un pic de val a spus că Poli la handbal a făcut performanțe doar cu bănățeni, lucru total neadevărat.

Altfel, Curtea de Conturi a spus că suma plătită din bani publici pe salarii nu ar trebui să depășească salariul viceprimarilor (undeva la 17.000 de lei brut), astfel că la cei cu salarii mari, diferența trebuie adusă din privat. De asemenea, clubul a fost amendat cu 30.000 de lei de aceeași instituție! ”Nu s-a întocmit planul anul de achiziții, de aceea s-a dat această amendă”, a spus Sorin Șipoș, reprezentantul primarului în consiliul de administrație.

Tot la îndemul Curții de Conturi, peste 2,7 milioane din buget sunt puse deoparte pentru procese, majoritatea, intentate de la secția de baschet. Cât despre cei cu salairi mai mari ca viceprimarul, este vorba de Dragan Petricevic și Alexandru Olah de la secția de baschet, Cristian Fenici, Marius Sadoveac și Sorin Sărăndan de la cea de handbal. Diferența ar trebui completată din privat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ