Un tablou inedit va fi expus în galeria de pe strada Mercy a Muzeului Național de Artă. Este vorba de ”Prezentarea miresei” a lui Belu Simion Făinaru, artist pentru care tot joi, se vernisează o expoziție de sculptură.

Opera de artă este o rochie albă, asemenea unei cămăși ale unei tinere mirese, cuprinsă de lumină, care simbolizează pasiunea, însă mai degrabă într-o formă religioasă. În ritualul nunții, fetele sunt oferite de tați mirilor, ca în ritualurile străvechi. ”Asemenea obiectului ready-made plasat într-un spațiu baroc, tematica lucrării este un ecou al uneia dintre capodoperele contra-reformei, și anume «Extazul Sfintei Tereza» realizată de geniul Gian Lorenzo Bernini, care celebrează uniunea dintre pasiune și dimensiunea spirituală”, spune muzeograful Alexandru Babușceac.

Tot la 17 noiembrie se deschide și expoziția Vidul Tăcerii”(The Void of Silence). Belu-Simion Făinaru este un artist născut la București, în 1959, care în prezent are 63 de ani. Sculptor de anvergură internațională, a locuit în ultimii ani în Anvers și Haifa, iar lucrările sale au fost preznetate la expoziții importante de nivel mondial, precum Documenta de la Kassel (1992) și Bienala de la Veneția (1993, 2019). De altfel, artistul e un prieten mai vechi al muzeului din Palatul Baroc, căci în 200, colecția instituții de cultură s-a îmbogățit cu o lucrare a lui Făinaru.

Muzeul nu precizează cât va sta tabloul în fereastra MNArt Open View. Reprezentanții ne-au comunicat, la cerere, că pictura va sta aproximativ două luni pe strada Mercy

LĂSAȚI UN MESAJ