DISTRIBUIȚI

Viceprimarul Cosmin Tabără, cel care are printre atribuții și problemele de patrimoniu ale Timișoarei, a anunțat rezileirea contractului dintre municipalitate și Casa Funerară Octavian și Adi. Firma administra cimitirele din Calea Șagului și de pe strada Rusu Șirianu.

Contractul a fost reziliat deoarece firma nu-și respecta caietul de sarcini. ”Zilele trecute, Primăria Timișoara, prin Direcția Patrimoniu, a reziliat unilateral contractul de concesiune încheiat în luna mai 2020 cu Societatea Casa Funerară Octavian și Adi S.R.L., având ca obiect prestarea de servicii și activități necesare exploatării și întreținerii cimitirelor de pe Calea Șagului și de pe str. Rusu Șirianu. În acest an de contract, pe numele societății au venit foarte multe plângeri și Direcția Patrimoniu, prin Biroul specializat, a făcut mai multe adrese către concesionar, atenționând asupra faptului că nu se respectă, în mod repetat, clauzele contractuale, obligațiile asumate, printre care chiar nerespectarea tarifelor aprobate de către Consiliul Local Timișoara. Altfel spus, se încasau tarife mai mari decât cele aprobate”, a anunțat Tabără.

Controalele vor continua și la alte cimitire, spune vicele, care sunt administrate de alte societăți, nu de cea din Lugoj care are și un lanț de restaurante, prezent inclusiv în Timișoara. ”Am mai spus și repet: vom urmări contractele și, dacă nu se respectă, putem ajunge până la reziliere. Nu este un avertisment pentru nimeni, ci un mod de abordare a lucrurilor pentru ca reprezentanții societăților să înțeleagă că trebuie să fie parteneri onești ai Primăriei și ai cetățenilor. Oricine își asumă obligații trebuie să le respecte. Controalele vor continua și în celelalte cimitire, astfel încât situația să se îmbunătățească și lucrurile să funcționeze spre binele tuturor”, a punctat Tabără.

Liberalul spune că soluția este ca în continuare, firmele private să administreze cimitirele timișorene. ”Voi milita ca mediul privat să administreze în continuare cimitirele. Susțin cu putere capitalul privat, este singura modalitate prin care societatea se poate dezvolta. Totuși, mediul de afaceri și oamenii care își asumă un caiet de sarcini trebuie să își asume și respectarea contractelor ad litteram. În afară de respectul pentru cetățeni, în situația dată, vorbim și de memoria celor dragi care se odihnesc pe veci în aceste cimitire”, a precizat viceprimarul.

Până la o nouă licitație, Casa Funerară Octavian și Adi va mai administra cele două cimitire. ”Menționez că societatea concesionară Octavian și Adi S.R.L. va asigura continuitatea serviciului din cele două cimitire până la organizarea unei noi proceduri de licitație”, a mai punctat Tabără.

Atribuirea contractelor de întreținere a cimitirelor din Timișoara a fost subiectul unui scnadal cu Florin Răvășilî, fostul șef de la Direcția de Patrimoniu est, acuzat de mită. El s-a transferat între timp la Direcția Poliție Locale.  Deocamdată, cercetările nu s-au finalizat în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ