DISTRIBUIȚI

Pentru șoferii care au drumuri frecvente în zona de sud a orașului, va urma o perioadă grea, deoarece din 27 aprilie, se vor închide două benzi de pe circulație de pe Calea Stan Vidrighin. Autoritățile locale transmit că strada Mareșal Constantin Prezan, fosta Lidia, se va redeschide total la final de mai.

Șantierul s-a deschis din toamna anului 2020, în preajma alegerilor locale. Modernizarea viza extinderea străzii la patru benzi, dar și refacere totală a rețeleid e utilități, a canalizație tehnice și a terasamentelor. S-a lucrat pe trei tronsoane, iar între Calea Martirilor și bulevardul Sudului, lucrările sunt cel mai avansate. Aici sunt gata lucrările la drum, trotuare, piste de biciclete, spații verzi și iluminat public, și mai rămâne doar să se monteze rețeaua și firele de contact pentru troleibuz. De al bulevardul Sudului până la sensul giratoriu de la intersecția cu Calea Urseni sunt gata doar trotuarele și iluminautl public. Suprastructura e la stratul de asfalt binder, iar pistele de biciclete, la strat de balast stabilizat. Aici mai e de lucru și la spațile verzi.

Pe bucata de stradă de la sensul giratoriu cu Calea Urseni până la sensul giratoriu de la fabrica AEM, surpastructura e la nivel de asfalt binder, iar trotuarele și pistele sunt la stratul de balast staiblizat. Pe lângă finalizarea asfaltării, strada este tot la nivel de asfalt binder, iar trotuarele și pistele sunt cu strat de balast stabilizat. Aici, de asemenea, mai e nevoie săs e lucreze la spații verzi, da rși să se monteze iluminatul public. Circulația este închisă de la bulevardul Sudului până la AEM. Autoritățile promit că totul va fi gata la finalul lunii mai.

La finalul investiției, va exista un sens giratoriu la intersecția dintre bulevardul Sudului și strada Mareșal Constantin Prezan, dar și la intersecția cu Calea Urseni și strada Venus (intersecție de trei străzi). Strabag face lucrare, iar valoarea lucrărilor: 41.740.503 lei (TVA inclus)

LĂSAȚI UN MESAJ