DISTRIBUIȚI

Ieri s-a reunit noul Consiliul de Administrație al Colterm din nou, după ce luni a votat intrarea în insolvență a societății. La trei zile, s-a votat un tarif nou, care este triplu față de cel vechi! Autoritățile au lăsat în ”ceață” noul preț.

Prețul nou votat de Consiliul de Administrație trecut cu largul concurs și al lui Raul Ambruș, liberalul ”scăpătat” și exclus din partid, este de 851,27 de lei MWh. Subvenția, la maximul său permis de lege în Timișoara, este de 207,27 de lei/MWh, inclusiv TVA. Asta înseamnă că prețul gigacaloriei va ajunge la 644 lei/MWh, cu TVA inclus. Prețul se poate ajusta prin vot în ședința de Consiliul Local Timișoara de marți, așa că actualul preț nu poate fi încă precizat, ci îl vom afla abia peste 4 zile.

Fritz dă asigurări că nu va fi o triplare. ”Criza mondială a energiei, dar și poziția economică vulnerabilă a Colterm, rezultatul anilor de administrație dezastruoasă, obligă compania să crească prețul de facturare, care nu poate fi sub cel de producție. Asta este realitatea cifrelor, pe care nu o putem schimba. Este evident că timișorenii racordați la sistemul centralizat nu pot suporta facturi majorate de 3 ori la energia termică și de aceea prețul final îl vom stabili în urma ședinței Consiliului Local Timișoara”, a declarat Fritz.

De luni, 25 octombrie, Colterm nu va mai avea gaz de la E.ON. Trebuie spus că în țară mai sunt 27 de orașe cu sistem de termoficare centralizat. Toate au trimis o petiție de ajutorare la Guvern, dar niciunde nu e așa grav ca la Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ