DISTRIBUIȚI

Nu ne mai desparte foarte mult timp de a doua etapă a Recensământului național, cea realizată clasic, din poartă în poartă. În acest sens, Primăria Municipiului Timișoara a anunțat că angajează persoane care să se ocupe de chestionare.

Din 16 mai se dă drumul la etapa de recensământ care se face fizic, cu recenzori care vor avea tablete asupra lor. Se caută peste 350 de persoane, căci municipalitatea va angaja 341 de recenzori pentru colectarea datelor din teren, plus 17 recenzori șefi pentru monitorizarea și coordonarea colectării datelor. De asemenea, se va mai angaja un coordonator al recensământului, pentru toată Timișoara. Contractele încheiate vor fi de prestări servicii. De instruirea celor ce ajung recenzori se va ocupa de Unitatea Județeană de Implementare a Recensământului (UJIR). Cei care aplică trebuie să aibă disponibilitatea să lucreze și la program prelungit, în medie, 8 ore pe zi, inclusiv cele de weekend.

Plata se va face la numărul de chestionare completate de fiecare recenzor. Aplicanții trebuie să fie majori, să aibă minim liceul terminat, să fie fără cazier, acestea fiind condiții eliminatorii. E necesar ca cei ce vor fi recenzori să știe să folosească o tabletă, să fie capaibli să comunice într-o manieră civilziată, să aibă capacitatea de a stabili contacte inter-personale, de a fi cordial, plăcut, metodic şi riguros. E necesar să aibă un telefon mobil pentru comunicare, dar și să reziste la stres și lucru sub presiun. Pentru zone cu locuitori din alte etnii, e un avantaj cunoașterea limbii etniei, și, de asemenea, tot un avantaj e și expertiza în domeniul statisticii, al administrației publice, experiența de operator statistic statistic sau ca personal RGA (recensământul general agricol).

Altfel, până la 15 mai inclusiv, va continua recensământul în prima etapă, de autorecenzare online sau cu ajutorul punctelor de recenzare, aflate în multe mari magazine din Timișoara. A doua etapă a recensământului va fi în perioada 16-17 iulie. Dacă doriți să aplicați pentru a fi recenzor sau doriți mai multe informații, le găsiți aici.

LĂSAȚI UN MESAJ