Primăria Municipiului Timișoara a definitivat componența comisiei care va analiza propunerile pentru a obșine finanțare în cadrul bugetului participativ din acest an. Vor fi patru membri, care vor activa voluntar.

Au fost disponibile patru locuri de membri externi și și-au exprimat dorința de a fi în comisie șapte persoane. Iată-i pe cei selectați: Andrei Son – reprezentant “Oamenii din Ciarda Roșie”, Olimpiu Porumb – reprezentant Asociația Alergotura, Nicoleta Iovescu – reprezentant Asociația Grupul de Acțiune Locală Freidorf și Mihai Adrian Vîlcea – reprezentant Fundația Județeană pentru Tineret Timiș. Vor exista, de asemenea, și trei organizații partenere: Institutul Intercultural Timișoara, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT), Asociația Studenților Creștini Ortodocși din Timișoara (A.S.C.O.T.).

Au fost nominalizați și reprezentanții primăriei: Steliana Stanciu – Director Economic, Vasile Olar – Șef Birou Infrastructură, Anca Lăudatu – Șef Serviciu Sport și Baze Sportive, Daniela Acasandrei – Consilier Serviciu Amenajare Peisagistică, Biodiversitate și Ape, Despina Ungureanu – Consilier, Serviciul Guvernanță Participativă și Management Cartiere. Propunerile pentru bugetul participativ se vor colecta în martie și vor fi analizate în detaliu în aprilie și mai. Perioada de vot pentru proiecte va fi iunie-iulie.

Iată atribuțiile comisiei: monitorizează desfăşurarea campaniei și respectarea obiectivelor și principiilor acesteia; verifică eligibilitatea propunerilor de proiecte primite;filtrează, ajustează dacă este cazul, și/sau fuzionează propunerile convergente, eliminând redundanţa şi suprapunerea acestora; coordonează împreună cu specialiști din Primărie analiza tehnică, juridică și financiară a propunerilor de proiect eligibile; anunță public proiectele care intră în etapa de votare, precum și proiectele câștigătoare;centralizează și publică informațiile privind implementarea proiectelor câștigătoare de la direcţiile de specialitate, respectiv organismele prestatoare de servicii publice şi de interes local responsabile; evaluează campania.

LĂSAȚI UN MESAJ