În contextul în care Timișoara a rămas, din păcate, un oraș murdar, autoritățile încearcă să ia măsuri pentru ca lucrurile să se îmbunătățească. Mașinile de spălat strada ale operatorului Brantner vor spăla arterele mai des ca până acum.
Pentru că orașul e plin de praf, se vor spăla străzi și pe timp de zi, nu doar noaptea. ”Am dispus salubrizarea stradală în timpul zile. se văd deja utilajele. Am făcut un act aduițional cu firma Brantner, pentru a lucra în trei schimburi, nu în două, pentru a le da voie să lucreze în timpul zilei, nu doar noaptea . Am dublat suprafața curățațtă, am dublat, practic, comenzile pentru suprafața curățată față de ceea ce se cere acum în contract”, a declarat Dominic Fritz.
Edilul spune că în oraș este plin de nisip și pământ. ”Am urmărit un pic cât de mult nisip și pământ am colectat prin firma Brantner de la începutul anului. Doar din măturatul manual sunt peste 1000 de tone de nisipi și pământ. Aceste cifre arată că doar doar o anumită parte a străzilor Timișaora, în jur de 505, care este curpinsă în contractul de salubrizare. Pentru restul facem comenzi în plus”, a punctat Fritz.
Rampele clandestine continuă să fie o problemă. ”Din păcate, ramelepe clandestine ne costă foarte mulți bani. Avem peste o mie de tone de gunoi colectat din rampele clandestine, de către Retim. Mă bucur că Poliția Locală își face teaba. În primele trei luni avem 400.000 de amenzi de la marile rampe clandestine de gunoi. Am însărpit regulile pentru șantiere. Amenda este de două ori mai mare ca în aceeași perioadă a anului trecut”, a explicat primarul Timișoarei.
Edilul spune că primăria pune presiune pe firme să curețe șantierele la final. ”Am început să cerem firmelor de construcții într-un mod destul de ferm să salubrizeze zona după finalizarea lucrărilor. Oricum, este o cerință legală acum. Pentru firmele care lucrează cu primăria, nu plătim factura până nu fac curat”, a mai adăugat Dominic Fritz.