DISTRIBUIȚI

Școala va reîncepe în curând, iar în Timișoara, multe școli vor funcționa după scenariul hibrid, nu din cauza ratei de infectare din oraș. ci din cauza lipsei de spațiu pentru distanțare. În acest context, primarul spune că s-au acordat bani pentru achiziția de echipamente care să permită realizarea și de cursuri online.

Practic, cu scenariul hibrid, elevii ciclului primar, clasele a VIII-a și a XII-a vor veni fizic la cursuri, iar ceilalți o vor face prin rotație, la una sau două săptămâni. Asta înseamnă că jumătate dintre cei de la gimnaziu și liceu care nu sunt în ani terminali  vor face școala online, iar ceilalți vor fi în clase. Așadar, va fi nevoie și de echipamente. Nicolae Robu a anunțat că se vor lua echipamente de transmitere online din clasă și laptopuri în valoare de 2,5 milioane de lei. În total, vor fi 738 de laptopuri și 1394 de echipamente de transmisie achiziționate.

Un alt aspect prin care se va remedia problema spațiului este achiziția de containere pentru elevi. De altfel, sunt școli în oraș unde deja elevii învață în sistemele modulare, plasate în curtea școlii. Exemple clare în acest sens sunt Școala Generală nr. 30 din zona Soarelui sau Școala Generală nr. 19 din zona Circumvalațiunii. Primăria acumpărat peste 40 de clase modulare și mai vrea încă 100. ”Nu sunt bani puțini, dar este o soluție rapidă prin care asigurăm condiții foarte bune pentru elevi”, a spus edilul.

Primăria pregătise o licitație pentru 600 de calculatoare și 1100 de tablete, dar a abandonat organizarea când Guvernul a anunțat că va cumpăra echipamente pentru elevi. ”Din păcate, fiind miza atât de mare, am auzit că licitația e blocată la nivel ministerial cu tot felul de contestații. Prin urmare, vom face noi această licitație, din banii nostri”, a mai punctat primarul.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ