DISTRIBUIȚI

Timișoara, Dumbrăvița, Giroc, Ghiroda și Moșnița Nouă sunt în carantină cel puțin până miercuri noapte, la ora 24. Dominic Fritz spune că restricțiile impuse acum de autorități par suficiente, dar că nu are datele analizei DSP, pentru a ști cum va vota miercuri la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Cele cinci localități au fost carantinate inițial 14 zile. Ulterior, Raed Arafat a prelungit decizia cu 3 zile, aspect stabilit de o primă instanță ca ilegal. Ulterior, CJSU Timiș a votat o prelungire de alte 7 zile, care vor expira în nopatea de miercuri spre joi. Fritz a declarat că nu crede acum că o prelungire a carantinei ar mai ajuta. ”Eu personal nu văd de ce ar fi benefică acestă măsură de carantinare în contextul în care există alte măsuri mai stricte decât carantina. Asta duce la o confuzie care nu este productivă. Cu restricțiile actuale în vigoare în municipiile cu rata de epste 7,5, Timișoara se încadrează în această categorie. Cred că aceste restricții sunt clar unitare și nu are rost să le amestecăm cu o măsură de prelungire a carantinării. Eu nu cunosc însă încă recomandarea făcută de la DSP la argumentul pentru prelungirea carantinei”, a spus Fritz, întrebat despre acest aspect.

Dacă Timișoara va rămâne la o rata de infectare de peste 7,5, aspectul comun din carantină și noile restricții impuse la nivel național este că sălile de fitness rămân închise. De asemenea, nu va mai fi nevoie de documente pentru a justifica deplasarea pe timp de zi. Noaptea însă, va fi nevoie. La carantinare, intervalul nocturn în care se circula doar cu motive întemeiate era 22-6, dar odată cu măsurile impuse de duminică, s-a „coborât” la ora 20. De asemenea, terasele pot fi deschise dacă se ridică măsura caratinării. Alt aspect important e că centrele comerciale pot fi deschise și sâmbătă și duminică dacă nu mai e carantină, desgiru, până la ora 18.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș se va reuni mâine pentru o decizie.

LĂSAȚI UN MESAJ