DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timișoara a organizat un curs postuniversitar de ”Antreprenoriat în Blockchain”, refetritor la domeniul inovativ al criptomonedelor. Prima seria a acestei specializări s-a terminat, iar absolvenții au organizat astăzi un webinar dedicat.

Cursul postuniversitar s-a derulat cu specialiști în domeniu de la Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Politehnica din Timișoara, Universitatea ”Ioan Slavici” din Timișoara,  dar și de la companii și instituții naționale și internaționale: Banca Națională a României, Startup Transilvania – Center for Entrepreneurship and Innovation Cluj-Napoca, Restart Energy Timișoara, Akasha Elveția. Prima serie de cursanți a avut astăzi un webinar dedicat, intitulat „Antreprenoriat în Blockchain” – Concluzii și direcții viitoare”. Au participat atât absolvenții primeie serii a cursului, 22 la număr, dar și specialiști din mediul de afaceri sau din administrație care lucrează cu tehnologia Blockchain, alături de factori de decizie și lectori din cadrul UVT.

Rectorul Marilen Pirtea a explicat cum a ajuns să ia naștere acest curs postuniversitar. ”UVT se află într-un proces permanent de adaptare, ca universitate europeană care explorează noile tendințe și tehnologiile viitorului. Am setat o nouă direcție de studiu și cercetare și, astfel, ne-am poziționat ca  trendsetter în educația universitară românească. Am luat în considerare faptul că tehnologia Blockchain devine un spațiu de cunoaștere și cercetare atractiv pentru instituțiile publice europene, dar și pentru cele române, ceea ce ne-a determinat să inițiem acest nou program de studii. Se pare că am venit în întâmpinarea unor așteptări concrete, din economia reală, cursanții, acum absolvenți ai acestui nou program, provenind din multe domenii și sectoare economice, din mai multe zone ale țării, mai ales din companii și organizații care sunt orientate către inovare și formare permanentă, indicând nivelul deosebit de înalt al utilității acestui proiect inovativ”, spune Pirtea.

Cursul durează trei luni, ie în iunie 2021, UVT deschide o nouă serie de înscrieri, A doua serie a cursului va avea loc în al treilea trimestru din 2021. Cursul se adresează specialiștilor din din domeniile financiar, bancar, juridic, din sectorul jurnalismului sau al software-ului, dar și studențiilor de la ciclul de masterat și doctorat. Certificatul de atestare a competențelor profesionale ale absolvenților va fi înregistrat și pe Blockchain.

La nivel mondial, Blockchainul a ajuns printre cele mai căutate specializări, alături de Artificială, Big Data, Machine Learning, Robotică.

LĂSAȚI UN MESAJ