DISTRIBUIȚI

În acest sfârșit de săptămână, are loc o conferință în care se discută și problema casatrătii, la Universitatea de Știința Agricole și Medicină Veterinară a Banatului ”Regele Mihai I” Timișoara. Vor veni specialiști de renumre.

Conferința poartă numele de ”Unde este comoara noastră, acolo ne este și inima”. Organizatorii sunt universitatea și  Centrul de perfecționare, instruire şi formare a specialiștilor în cadastru agricol „PIFCA” Participă specialiști din domeniul cadastrului și publicității imobiliare, din domeniul juridic și al educației, cercetători și cadre didactice universitare. Principalele teme abordate sunt  prolemele ridicate de cadastrare în condițiile economiei de piață și de implicațiile sale în administrația publică, nevoia de comunicare strategică în spațiul public, precum și direcțiile de reformare a sistemului judiciar și al celui educațional, în vederea modernizării societății românești, spun organizatorii.

Invitații de onoare sunt profesorul universitar Dumitru Borțun, de la  SNSPA, București,  profesorul universitar Stelian Tofană, de la Universitatea
„Babeș-Bolyai” Cluj Napoca, judecătorul Ionuț George Bogdan, președintele Judecătoriei Arad, avocata Erica Nistor, fostă președinte a Curții de Apel Timișoara, dar și Ioan Cristian Buzaș, directorul Direcției de cadastru și geodezie din cadrul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. ”Specialiştii din toate domeniile au obligația să studieze Pământul, să-l măsoare, să-l împartă și să-l îngrijească, pentru a-l lăsa moștenire generațiilor viitoare, dar moștenirea trebuie să cuprindă, totodată, dragostea pentru adevăr și valorile moralei creștine, pentru ca demonii întunericului și stihiile violenței să nu mai cuprindă omenirea”, spune inginerul Mihai Racovicean.

Conferința va avea loc sâmbătă și duminică, cu începere la ora 9. La final, se va încerca și alcătuirea unei Proclamații din Banat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ