DISTRIBUIȚI

Problema migranților care vin în România, ca punct pe traseul lor spre vest, este una departe de a fi depășită. Situația afganilor inspiră însă și artiștii, iar în vederea realizării unei piese de teatru, marți, la Teatrul Auăleu are loc o întâlnire publică.

Organizatori sunt cei de la Centrul Dialectic, iar întâlnirea, care va începe la ora 18, va purtea denumirea ”Welcome to Romania 1: Dialog despre refugiații din Timișoara”. Vor vorbi Flavius Ilioni Loga, co-fondator Timișoara Refugee Art Festival și director al Grupului de Inițiative Sociale LOGS, organizație care promovează integrarea grupurilor vulnerabile de migranți și luptă împotriva traficul de persoane, și Mihai Lukacs, regizor de teatru și cercetător, coordonator al Centrul Dialectic. Întâlnirea face parte dintr-un proiect mai complex ”Oedip la Timișoara”, tot al Centrului Dialectic.

Practic, se dorește realizarea unui text dramatic care să fie o adaptare a tragediei grecești „Oedip la Colonos”, despre finalul vieții eroul din operele lui Sofocle. În acest sens vor mai întâlniri de acest gen la Timișoara și București, cu artiști și specialiști pe tema migrației și în legătură cu situația actuală a migranților din Timișoara și în special a refugiaților din Afganistan. Discuțiile vor putea fi ascultate de public în trei podcasturi, urcate pe platformele Spotify, Google și Apple Podcasts și YouTube. Practic, în piesa de teatru audio a lui Mihai Lukacs, Timișoara va deveni miticul Colonos.

Cei care doresc să participe la întâlnirea de la Teatrul Auăleu trebuie să aibă certifica verde. Însscrierile se fac la centruldialectic@gmail.com. Al doilea eveniment din seria ”Welcome to Romania” va fi joi, 14 octombrie, la Universitatea de Vest, mai rpecis, la Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării. Alături de Mihai Lukacs, aici vor fi prezenți la discuții și Florin Arhire, activist și artist grafic, Emanuel Copilaș, conferențiar la Facultatea de Științe Politice .

LĂSAȚI UN MESAJ