DISTRIBUIȚI

Aquatim anunță că sunt probleme la stația de tratare a apei din Buziaș. De aceea, apa din rețeaua publică din zonă nu va fi la parametri optimi, iar locuitorii sunt sfătuiți să o utilizeze strict în scop menajer.

Problemele au apărut pentru că s-a folosit în ultima vreme mult apa din foraje, iar aceasta și-a schimbat brusc parametri de calitate. Asta a afectat Stația de tratare de la Buziaș. Impactul este pentru consumatorii din Buziaș, Bacova, Silagiu, Hitiaș, Racovița și Ficătar. Aquatim spune că va rezolva problema în curând, dar, până la remediere, locuitorii sunt sfătuiți să utilizeze apa doar în scop menajer, nicidecum la băut sau gătit. Pentru ca ăn zonă să nu fie probleme, în zonă se trimite o cisternă cu apă potabilă de la Timișoara.

Pe perioada în care vor fi probleme, apa va fi tarifată mai redus, la prețul de 2,8 lei merul cub. ”În această perioadă suntem nevoiti sa extragem un volum mai mare de apă din foraje. Punem astfel presiune pe apa din pânza freatică și, după cum vedem la Buzias, acest lucru are repercusiuni asupra procesului de tratare și asupra parametrilor organoleptici ai apei din rețea”, a explicat directorul Aquatim, Ilie Vlaicu.

Perioada pe care vor fi probleme va fi comunicată de Aquatim în cel mai scurt timp.

LĂSAȚI UN MESAJ