DISTRIBUIȚI

Numărul bolnavilor de coronavirus vindecați în Timiș a crescut în ultimele zile. Conform DSP, numărul cazurilor vindecate a ajuns la 327. De asemenea, Direcția de Sănătate Publică a anunțat pentru prima dată și un număr precis de morți în județ, precum și stingerea focarului de covid-19 de la Maternitatea Odobescu.

În acest caz, procentul raportat la cele 472 de cazuri totale ar fi de 69% de vindecare. Deocamdată, sub procentul Spitalul ”Victor Babeș”, care a trat și pacienți din alte județe și a ajuns la 77% de cazuri vindecate. ”Până la această dată, 312 persoane din județul Timiș au fost externate de la Spitalul de Boli Infecţioase și Pneumoftiziologie «Dr. Victor Babeş» Timişoara, 1 persoană de la Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” Lugoj și 14 persoane de la  Maternitatea Bega,  după ce au trecut printr-o dublă testare la interval de 24 de ore, cu rezultat negativ”, transmite DSP Timiș. Procentul deceselor ar fi de 7,83%.

Publicația noastră a numărat, din listele naționale trimise de Grupul de Comunicare Strategică, 43 de decese atribuite județului Timiș la bolnavii de coronavirus, cu tot cu ultimele două raportate marți. DSP Timiș informează doar despre 37, cu precizarea că purtătoarea de cuvânt Cornelia Bubatu a confirmat că și dintre decese, la fel ca la cazurile totale, unele cazuri au fost ”relocate” la județul de domiciliul din documentele bolnavului. ”Menționăm faptul că, de la debutul situației epidemiologice actuale și până în prezent, 37 persoane din județul Timiș au decedat, fiind pozitive pentru infecția cu SARS CoV-2”, informează DSPJ Timiș.

De asemenea, focarul de la Maternitatea Odobescu (foto), unde s-au infectat cert cadre medicale, a fost declarat stins, după două săptămâni fără vreun caz nou. ”Având în vedere că în intervalul de 14 zile de la raportarea ultimului pacient depistat pozitiv pentru infecția cu SARS CoV-2, nu s-au mai înregistrat noi cazuri cu această patologie, Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș a declarat stins focarul epidemiologic din cadrul Clinicii de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, începând cu data de 11.05.2020”, mai informează instituția.

În continuare, toate spitalele din Timiș sunt monitorizate atent.

 

LĂSAȚI UN MESAJ