DISTRIBUIȚI

De joi, buletinul meteo indică ninsori în Banatul de câmpie. Inspectoratul de Poliție Județean Timiș are o serie de recomandări pentru a se evita accidentele, atât pentru șoferi, cât și pentru pietoni.

Celor care conduc li se oferă următoarele recomandări: să circule cu prudență; să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo-rutiere; să nu depăşească autovehicule oprite în coloană la semafor; să nu oprească ori să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier; să asigure o bună vizibilitate curățând parbrizul, luneta şi geamurile laterale și să verifice ca funcționează sistemul de climatizare şi dezaburire funcționează corespunzător; să nu bruscheze comenzile autovehiculului (frâna și accelerația);să păstreze în mers o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă; să își păstreze calmul în trafic; să respecte semnalele poliţiştilor rutieri.

Pentru pietoni, polițiștii recomandă să se circule doar pe trotuare, să traverseze doar prin locurile marcate, doar pe culoarea verde a semaforului și doar după sunt siguri că șoferii le-au văzut intenția de a traversa, adică să nu traverseze în grabă. Firește, este oblgiatoriu ca mașimile să aibă anvelope de iarnă când se circulă pe zăpadă, polei sau gheață. Vehiculele cu o masă totală autoritzată de peste 35 tone, dar și vehiculele de transport persoane care au mai mult de 9 locuri trebuie echipate cu dispozitive antiderapante omologată.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ