Iubitorii de operă și balet vor avea ce vedea și în prima lună de vară la Opera Națională Română din Timișoara. Vor fi șase reprezentanții în capitala Banatului, dar și două în deplasare.

Duminică, 2 iunie, după Ziua Copilului vor fi două reprezentanții ale spectacolului de dans ”Don Quijote”, de Ludwig Minkus. Elevi Studioului de dans „Hellen Ganser” vor dansa atât de la ora 11, dar și de la ora 19. Miercuri vine rândul altor elevi să intre în scenă. Este vorba de cei de la Secția de dans „Ștefan Gheorghe” a Liceului de Artă ”Ion Vidu”, promoția 2024, care își vor desfășura spectacolul de diplomă, de la ora 19, pe scena operei. Tot dans va fi și joi, 6 iunie, de la aceeași oră, cu spectacolul coupé de balet ”Creațiile lui Prometeu” și „Bodies and emotions”.

În 12 iunie, artiștii ORT spune povestea nemiloasei prințese Turandot la București, în cadrul ediției a III-a  a Bucharest Opera Festival. În seara de 16 iunie, de la ora 18, pe scena operei timișorene se va interpreta musicalul ”Scripcarul de pe acoperiș”, ce spune povestea unor evrei din Rusia. Iar în 19 iunie, de la ora 19, e momentul pentru alt musical, ”sunetul muzicii”, de Richard Rodgers. ”Scripcarul de pe acoperiș” se va cânta și la Cluj, în 29 iunie, la evenimentul ”Opera Aperta”.

Bilete se găsesc la agențai operei, de duminică până vineri, între orele 11-19.

LĂSAȚI UN MESAJ