Administrația Fritz a reușit să bifeze un nou record, și anume, să vină cu o listă de proiecte suplimentare la ședința extraordinară de luni, pe care aleșii locali nu le-au văzut. Liberalul Dan Diaconu a semnalizat situația, iar președinta de ședința, pesedista Andra Lăpădatu, a demonstrat din nou că este complet paralelă cu administrația și s-a făcut de râs.

Diaconu a precizat la început de ședință că proiectele suplimentare, șase, dintre care unul de depunere a jurământului de către noul consilier USR Filip Fiat, nu au fost transmise consilierilor locali. Colega de partid a lui Diaconu, Daniela Mariș a precizat că lista fusese comunicată: ”Avem anexa pe grupul de consilieri”, a spus liberala, fără a se referi efectiv la conțintul proiectelor, ci la lista lor, listă ce nu a fost comunicată presei decât la insistențele TimișPlus, la mult timp după încheierea ședinței.

Diaconu a insistat: ”Noi ce votăm? Aceste proiecte nu au fost trimise în niciun moment consilierilor. În niciun fel. Cum pteum să votăm proiecte în forma aceasta?”, a spus Diaconu. Social-democrata Andra Lăpădatu, care nu este la primul mandat, și care este președintă de ședință,a dat un răspuns absolut penibil în contextul democrației: ”Am primit proiectele chiar înaintea începerii ședinței, cu vreo 7 minute înainte„, a spus Lpădatu, într-un ridicol pe care nici măcar nu este capabilă să-l sesizeze.

Însă alți consilieri locali nu au sus nimic, și s-a votat ca pe vremea unei dictaturi, fără a citi proiectele înainte. Ceea ce demonstrează că Fritz, contrar a ceea ce susține, a transformat primăria într-un simulacru de instituție publică. Iar replica ridicolă a Andrei Lăpădatu nu arată decât că blatul Fritz-Simonis continuă, în ciuda alianțelor politice teoretic adversare, în principal, de ochii electoratului naiv.

Mai spunem și că Andra Lăpădatu s-a mai făcut de râs deoarece nu știa dacă rapoartele consilierilor trebuei votate sau nu, deși nu e prima dată când e președintă de ședință și nu e nici la primul mandat, dar nici la primele întrebări stupide. Ea face parte din categoria tinerilor habarniști, dar executanți numai buni de ridicat mânuța la comandă, promovați de Simonis în PSD.

foto: primariatm.ro

LĂSAȚI UN MESAJ