Ședințele de plen de la Consiliul Județean Timiș își păstrează caracterul umoristic în continuare, spre amuzamentul sau disperarea timișenilor. Documentația pentru licitația de concesiune a lucrărilor pentru parcarea supraetajată dorită la CMZ a generat un nou circ la discuții, de s-a ajuns până la Ion Iliescu și fosta Vila Internațional, în care locuia Ceușescu atunci când venea la Timișoara.
Pentru documentație s-a făcut un amendament asumat de liberalul Alexandru Proteasa, plus useriștii Vlad Șendroiu și Petre Mihăieș. Anterior, documentația fusese retrasă, deoarece au fost discuții. PSD a reluat opoziția, prin vocea liderului de grup Alexandru Iovescu. ”Faptul că aveți un amendament făcut arată că proiectul inițial a fost făcut pe genunchi”, a spus Iovescu, după care a re-insistat că redevența de 6% din încasări, dar nu mai puțin de 100.000 de euro pe an e prea puțin. El a precizat că e convins că firma ce va ridica parcarea va plăti la minimum, aranjând documente și a spus că, conform unui calcul făcut de grupul PSD, redevența totală, pe cei 49 de ani, de 4,9 milioane de euro e prea mică.
Au contestat proiectul și Nicu Bădina, dar și social-democratul Ioan Sorincău. El a punctat că nu se poate porni de la o estimare de 600 de euro per mp în zonă, căci în zona Pieței Badea Cârțan sunt terenuri unde prețul e de 1900 de euro/mp. Alin Nica i-a oprit și le-a spus că scopul CJT nu e să facă o afacere, ci, mai ales, să facă o parcare, căci o redevență mai mare cerută firmei s-ar reflecta, evident, în prețul pentru parcare, căci nicio firmă nu lucrează în pierdere. Ulterior, au fost discuții pornite de la Nicu Bădina, de durata totală a concesiunii. În documentație erau trecuți 52 de ani și 10 luni, pentru a avea timp de construcție, iar apoi 49 de ani de exploatație. Bădina a punctat că legea nu permite concesiuni mai lungi de 49 de ani.
Raul Olajos, exclus din USR și probabil viitor membru Reper, a ironizat faptul că PSD are critici la un proiect cu amendament făcut de liberali și useriști. Elena Samoilă de la PNL a reaintit că USR a blocat o vreme bucata d eteren ceată apoi de primărie consiliului județean, așa că nu se laude așa mult. Șondroiu i-a răspuns. ”Acest proiect e întârziat cu un an, dacă nu exista opoziția PNL în trecut, discutam asta aucm cinci ani”, i-a spus liderul de grup. Dan Sarmeș, consilier liberal, a făcut o aluzie că CJT ar trebui să facă afaceri cu terenuri, blocuri și fabirici în insolvență, o aluzie la unul dintre principalii sponsori ai PSD, Bega Grup (Frații Cristescu).
Ulterior, discuțiile au căpătat o notă de platou de tip OTV. Proteasa le-a spus pesediștilor, care insistau că nu susțin o concensiune către o firmă privată, deoarece îi urmărește un contract păgubos din 2004, referitor la Vila Internațional, fosta reședință a lui Ceușescu din Timișoara, ajunsă o paragină. ”Mă gândesc că vă urmărește acest contract”, a spus Proteasa. Iovescu nu s-a abținut să laude vremurile guvernării Năstase: ”Atunci s-a intrat în NATO și UE”, replică cu iz istoric, la care și Proteasa a contracarat: ”Cu demersuri începute de Covnențai Democrată”. Dar e bine. Ca tânăr politician apreciați activitatea domnului Iliescu”, a spus vicele de CJT.
Deranjați de tupeul lui Proteasa, pesediștii l-au apărat pe Iovescu și i-au transmis, prin Ioan Sorincău, că și la Moșnița trebuia s apara un spital de copii obezi. După discuțiile ajunse până în anul 1996 (nul victoriei CDR), s-a trecut la votarea amendamentului. Au fost inițial 24 de voturi ”pentru”, unul împotriva și șapte abțineri, după care, în mod ridicol, pesedistul Nicu Bădina a puncta că a votat greșit ”pentru”. Proiectul a fost votat apoi cu 24 de voturi ”pentru”, așadar, a rtecut și fără PSD, ca de obicei.