DISTRIBUIȚI

Ripensia nu a mai disputat meciul cu CS Mioveni, reprogramata astăzi, din cauza că adversarul nu a primit acceptul DSP să vină în Banat. Argeșenii au anunțat anonim că au trei cazuri de infectare cu coronavirus. Inițial, jocul a fost reprogramat deoarece ripensiștii au avut 23 de cazuri. Acum, timișorenii sunt dezamăgiți de situație.

Patronul spune că DSP-urile nu sunt de vină, ci arată cu degetul spre FRF. ”Noi ne-am prezentat să disputăm acest meci. Din păcate, știm cu toții ce s-a întâmplat. Trăiesc un sentiment de revoltă, un sentiment de dezaămăgire pentru faptul că munca noastră, a băieților care se pregătesc șase zile în fiecare sătpămână, munca celorlați care suntem în jurul echipei, care facem eforturi foarte mari fizice, fianciare și de multe alte feluri nu este apreciată. În loc să culgem rezulatele acestei munci, ele sunt distribuite în alte părți. Dezamăgirea mea vine din faptul că exisăt autorități care ar putea să ia măsuri și care nu o fac. Eu nu am acuzat și nu o să acuz niciodată DSP-ul, pentru că ei își fac treaba. Sunt niște vremuri foarte grele, ei își fac datoria cum pot, cu ceea ce au. Eu cred că DSP-ul  ste manipulat și cred că DSP-ul este victima unor oameni care conduc cluburile din România, fără caracter și fără coloana vertebrală. Cred că acolo este problema. Problema este la calitatea unor oameni care sunt implicați în fotbalul românesc, și în special în fotbalul de Liga 2. DSP-ul nu se deplasează la o echipă. Mergi la DSP și spui că ai 3-4 cazuri, ei îți spun să iei măsurile care sunt legale și care sunt normale. Pe noi la Cupă nu ne-au închis, pentru că noi am fost la ei cu o zi înainte, s-a făcut ancheta, le-am spus care e situația. Noi am vrut să jucăm, nu să ne eschivăm de acest lucru. Contează foarte mult modul în care este pusă problema și contează scenariul pe care îl construiești în prealaibl.Aici se vede foarte clar că a fost un scenariu și se vede foarte clar intenția celor care ar fi trebuit să fie astăzi pe teren și nu sunt. E convingere mea, nu am probe. Nu vreau să vorbesc cu domnul Pelici și cu nimeni. Până la urmă, nu poți să dai vina pe președinții de cluburi. Ei speculează, într-un mod total lipsit de fair-play o lacună legislativă. Este ca și când cineva îți bagă mâna în buzunar și îți spune că aveai mâna în buzunar”, a spus Mihu.

Clubul nu e hotărât dacă să conteste faptul că va pierde meciul cu 3-0 la ”masa vede”. O să studiem. O să vorbesc cu juriștii cu care colaborăm. Pe mine mă dezamăgește lipsa de reacție a oamenilor din federație, care, e adevărat, în alte condiții au impus aceste reguli. Numai că regulile s-au schimbat. Când s-au stabilit aceste reguli se punea problema de a pedepsi un club care nu își ia suficiente măsuri. Astăzi  nu mai putem discuta despre culpă în acest mediu unde putem să ne infectăm la orice colț și peste tot este virusul. Am observat o apatie și o tăcere complice din partea multor cluburi de Liga 2”, a mai spus finanțatorul și președintele clubului.

Căpitanul Alexandru Popovici crede că regula ce permite o singură amânare a unui meci este eronată. ”Facem tot ce ține de noi și tot ce putem ca să scoatem în evidență această nedreptate. E trist că am ajuns să se decidă punctele pe teren. Nu am vorbit cu domnul Pelici. Nu este treaba noastră ce se întâmplă la ei. Din punctul meu de vedere legile nu sunt făcute corect, pentru că probabil federația când a făcut aceste reguli s-a gândit că echipele sunt de bună credință. În România este greu ca echipele să fie de bună-credință. Nu cred că trebuiau să facă astfel de reguli. Nu pot să comentez, nu pot să fac eu anchetă cine e bolnav la ei, dacă au urcat în autocar. Eu astăzi am venit la teren cu gândul de a juca, de a câștiga. Venim după o perioadă grea. Eu vin după o lună și jumătate în care nu am jucat. Colegii mei au stat în carantină așteptând să iasă și să joace pe teren. Noi astăzi ne-am prezentat, dar din păcate, nu avem cu cine juca. Speram că vine Mioveni la noi acasă și vom câștiga. Din păcate, am pierdut 3-0. Sper că nu e decizia finală și se vor găsi soluții”, a spus fotbalistul.

Popovici a alunecat și spre latura patetică, spunând că faptul că nu s-a mai jucat un meci ar distruge cariere. Ripensia a jucat însă duminică în Cupa României.”Să nu vrei să joci fotbal? Chiar dacă faci o deplasare lungă, să nu vrei să te bucuri de fotbal, mie mi se pare inadmisibil. Sunt tineri și acceptă așa..Pot să hotărască soarta unor jucători. Dar aici sunt în joc cariere fotbalistice. N-am mai jucat de o lună și jumătate, de o luni. Noi avem jucători de 17-18-19-20 de ani, vor să joace meci de meci să demonstreze și să meargă în Liga 1 ori cu acest club, ori separat? Ce facem cu ei dacă nu îi lăsăm să joace fotbal”, a adăugat jucătorul.

Atacantul crede că pentru următoarea restanță, cea cu U Cluj, nu vor fi probleme. ”Sunt oameni mult prea importanți acolo și echipă mult prea mare ca să facă astfel de jocuri și nu cred că Universitatea Cluj își va permite. Să-ți mânjești un nume mare din România printr-o asemenea manieră”, a mai precizat Popovici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ