DISTRIBUIȚI

Timișorenii nu sunt de acord cu măsura carantinării, cel puțin, nu o parte majoră dintre ei. După ce multă lumea și-s spus ”of-ul” ieri pe Internet, inclusiv pe pagina primarului Dominic Fritz, în această după-amiază, oamenii au ieșit în centru și se pare că se strânge de un mic protest.

Timișorenii, mulți dintre ei oameni tineri, de vârstă activă, chiar mulți cu copii mici, sunt nemulțumiți că autoritățile au hotărât că orașul intră în carantină de la ora 0. De altfel, prefectul de 72 de ore, Nemeth Zoltan, a scăpat ”porumbelul” că de dinainte să fie învestit în funcție, deja primea telefoane de la București pentru un lobby pentru carantină. Nu a precizat de la cine, dar mai mult ca sigur fie de la Dan Barna, fie de la Vlad Voiculescu, colegii din USR-PLUS. Iar cum șefii de deconcentrate se supun, în alte aspecte prefecutlui, iar în următoarea perioadă, se vor face înlocuiri, nu e de mirare că au votat la fel!

Mai ales că Raed Arafat însuși a vorbit în ședința Comitetului Județean de Urgență Timiș despre cât de gravă e situația. Pe cifre, situația a fost mai rgavă în noiembrie. Atunci, INSP a respins propunerea venită de la Timișoara de carantinare. Atunci, Guvernul era doar PNL, iar Ministerul Sănătății era, pe cale de consecință, condus de același partid. Acum, Sănătate a ajuns la USR, și, ca prin magie, INSP a venit acum cu propunerea spre Timișoara!

Aceste aspecte nu le scapă timișorenilor de rând, care au ieșit în oraș pentru a-și striga nemulțumirea. Iar mulți sunt supărați mai ales pe primarul Dominic Fritz, care de când a preluat mandatul repetă în continuu placa despre carantinarea capitalei Banatului. Protestul din Piața Victoriei nu a fost unul organizat, ci oamenii, ieșiți la plimbare, s-au adunat mai degrabă spontan!

Măsura de carantinare e aplicată și localităților Moșnița Nouă, Dumbrîvița, Giroc și Ghiroda.

LĂSAȚI UN MESAJ