Mâine se organizează un protest pe Calea Urseni, pentru a cere o schimbare a traseului centurii ocolitoare de sud-est a Timișoarei. Organizatorul Marian Dobre spune că nu se poate ca centura să treacă peste drumul actual, deoarece locuitorii din satul aparținător de comuna Moșnița Nouă vor fi nevoiți să ocolească prin Giroc.

Deoarece acum se reziliază contractul cu firma italiană neserioasă Tirenna Scavi, cei din urseni speră să poată schimba traseul centurii, lucru pe care îl cer de doi ani. Pe lângă disconfortul pentru locuitori, există îngrijorare cu ocolitul la intervenții pentru diverse urgențe. ”În urma execuției lucrărilor la centura Timișoara Sud respectiv la intersecția cu calea Urseni (DC 98), accesul direct către Urseni și către Timișoara va fi restricționat prin obligarea virajului spre dreapta pe centură. Acest lucru supune traficul rutier de pe Calea Urseni la un ocol de 3 – 4 km pe centură pentru a se putea menține traseul Timișoara – Urseni și invers. Încă din 2021 am făcut demersuri în legătură cu această problemă pe toate căile și către toate instituțiile abilitate dar fără rezultat pozitiv”, transmite organizatorul.

La fața locului va începe și o companie de strângere de semnături. ”Prin urmare de această dată cetățenii comunei spun «stop» prin acest protest și solicită în mod expres C.N.A.I.R și Ministerului Transporturilor să găsească impreună o soluție de alocare de fonduri și să reproiecteze această intersecție într-una cu sens giratoriu permițând astfel traficului rutier inclusiv echipajelor de intervenție rapidă, poliție, pompieri, salvări, mijloacelor de transport în comun cât și a bicicliștilor, să circule liberi înspre și dinspre oraș pe calea Urseni (DC98) fără a fi obligați să ocolească pe centură conform proiectului actual”, mai spune Marian Dobre.

Organizatorul este membru AUR, dar spune căf ace protestul în numele comunității, nu politic. Și vicele liberal al Alexandru Proteasa a mai cerut un sens giratoriu la intersecția centurii cu Calea Urseni. Protestul începe vineri, 10 amrtie, ora 16.

LĂSAȚI UN MESAJ