DISTRIBUIȚI

Deși anul acesta nu se va introduce obligativitatea certificatului verde pentru locul de muncă, și în Timiș, la fel ca și în restul țării, există nemulțumiți despre restricțiile impuse. În Timișoara și Lugoj au fost făcute cereri pentru proteste de acest tip, iar cei de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Timiș spune că are lipsă de resursă umană. 

La Colegiul Prefectural din luna noiembrie, subprefectul cu atribuții de prefect Ovidiu Drăgănescu a vrut să știe dacă pentru decembrie se prefigurează proteste pentru măsurile restrictive impuse pe timp de autorități. ”Au fost depuse cereri pentru astfel de manifestări, inclusiv Societatea Timișoara a anunțat un astfel de manifest. Sunt deja depuse astfel de cereri în Timișoara și Lugoj. Deocamdată ele nu au fost aprobate, dar există solicitări pentru astfel de manifestări, despre impunerea certificatului verde inclusiv la locul de muncă. Așteptăm să vedem dacpă vor primi aviz, noi oricum vom fi prezenți pentru protecția participanților și pentru a discuta cu ei despre respectarea măsurilor de protecție”, a spus șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș, Nicolae Slev.

Ovidiu Drăgănescu i-a spus șefului IJJ să ceară primăriilor și efective de Poliție Locală, pentru viitoarele proteste. ”Să le transmiteți primăriilor că dacă tot sunt darnic cu aprobarea acestor manifestații, să fie la fel de dranici și cu efective ale Poliției Locale”, a spus Drăgănescu în ședința de Colegiu Prefectural. Subprefectul este mbmru PNL, partid care a susținut campania de vaccinare anticovid. Afirmația vine și în contextul în care IJJ nu are așa de multe efective.

De atfel, Nicolae Slev a și precizat că instituția pe care o conducere are probleme cu resursa umană. ”Noi stăm destul de rău cu resursa umană. În acest moment avem 80% procentul de încadrare al inspectoratului nostru. Din punct de vedere al resursei umane nu stăm bine deloc și perspective nu știu câte sunt în viitor. Dar suntem norocși că putme să apelăm la colegii de la Gruparea Mobilă, care ne sprijină cu efective. La 24 de ore vom avea 100 de jandarmi pe ântreg teritoriul județului nostru. Nu este un număr ridicat, dat sunt forțe de ordine care vor acționa la vedere, în uniformă, pentru prevenire faptelor antisociale”, a mai spus Slev.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ