Așa cum se face în Timiș, partidele s-au pus pe ”treabă” în weekend, după ce în timpul săptămânii nu fac mai nimic pentru cetățeni. PSD spune că vrea să-l demită pe Alexandru Proteasa din postura de vicepreședinte CJT, din cauza unei anchete ”interesante” a Antena 3, iar PNL spune, în replică, că fratele lui Simonis l-a amenințat pe același Proteasa recent.

Reportajul făcut de Antena 3 era despre faptul că firma ce a ridicat Centrul de legume și fructe de la Tomnatic, nerecepționat nici acum, construiește un centru comercial în Moșnița Veche, pentru tatăl lui Proteasa. Ancheta sugerează cum că lucrările s-ar fi petrecut invers decât cronologic, căci licitația pentru centru, un proiect care nu aparține liberalilor, a fost făcută pe vremea lui Dobra. De asemenea, este extrem de ciudat, pentru un demers jurnalistic pretins onest (atât cât se poate la Antena 3, post TV extrem de controversat) că nu se pomenește de situația din februarie cu acoperișul prăbușit (foto intervenția ISU) cât erau muncitori acolo, o situație foarte gravă, dar nepomenită în reportaj, unde se filmează, caraghios, o baltă și o bară ruginită. Însă PSD a anunțat că merge la parcht și vrea să-l schimbe pe Proteasa. ”Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, liberalul Alexandru Proteasa, este personajul principal al unei anchete jurnalistice care demonstrează legături puternice de afaceri între acesta și o companie care are contracte de milioane de lei chiar cu instituția pe care Proteasa o reprezintă la cel mai înalt nivel. Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, reprezentanții PSD din Consiliul Județean Timiș vor demara procedura de revocare din funcție a vicepreședintelui Proteasa și vor semnala organele de anchetă pentru a verifica posibile fapte asimilate corupției”, informează PSD.

În reportaj, Proteasa spune că nu se mai ocupă de Direcția de Investiții din CJT, iar Nica spune, într-un interesant semnal despre o ruptură dintre cei doi, că vicele conduce comisia pentru lucrările de la Tomnatic. Fiecare spune, desigur adevărul, ceea ce e relativ este cum se raportează fiecare la ”a se ocupa”. Pesediștii spun că mai întâi vor cere revocarea lui Proteasa, asta după ce tot cu mâinle lor (mai mult sau mai puțin murdare) a fos revocat administratorul publci Marian Vasile, cel care era într-o ruptură tot mai clară cu Nica, și apoi vor merge la parchet. Ceea ce poate fi o coincidență interesantă sau nu. ”Alexandru Proteasa este coordonatorul comisiei care se ocupă de centrul de legume și fructe pe care Consiliul Județean Timiș îl construiește în comuna Tomnatic. Chiar dacă neagă acest lucru, este contrazis exact de președintele Alin Nica. Această importantă investiție, care a beneficiat de o suplimentare a fondurilor de 4 milioane de lei, nu este terminată și deja are semne de degradare. În tot acest timp, compania contractată pentru a duce la bun sfârșit acest proiect lucrează pentru o societate comercială din Moșnița Nouă ce aparține familiei lui Alexandru Proteasa și care construiește un centru comercial. Evident, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș neagă totul, însă dovezile par a fi foarte clare.În acest context, asupra acestuia planând o serie de suspiciuni și posibile conflicte de interese, în cel mai scurt timp consilierii județeni ai Partidului Social Democrat vor solicita revocarea din funcție a lui Alexandru Proteasa, iar mai apoi se va sesiza Parchetul General pentru a demara o anchetă penală în acest caz”, mai transmite PSD.

Alexandru Proteasa spune că fratele lui Alfred Simonis, Gerald, l-a amenințat personal, pentru că nu îi dădea undă verde pentru alt centru comercial, tot în comuna Moșnița Nouă. Proteasa provine din aceiași comună și a fost consilier local PNL înainte de a deveni vice al CJT. Aparent, pare să fie o mare bătălie pentru cine are centru comercial în Moșnița, una dintre comunele periurbane în continuă dezvoltare. Proteasa spune că Gerald Simonis, poreclit Bilă și care a candidat la primărie comunei din partea PRO România i-a spus că va fabrica acest scandal pentru că nu a primit avizele necesare. ”Avem în față un nou atac politic mizerabil, bazat într-adevăr pe interese personale, însă nu ale mele ci ale liderului PSD, Alfred Simonis. Manipularea informațiilor și folosirea grupului politic PSD reprezintă o răzbunare a familiei Simonis în fața căreia am refuzat să cedez la șantaj. Fratele lui Alfred Simonis m-a amenințat că îmi va fabrica acest scandal dacă nu pun presiune pe funcționarii publici din CJ Timiș ca să îi elibereze un aviz necesar construirii unui centru comercial. Legal, acel aviz nu putea fi eliberat, iar eu nu fac nici favoruri, nici nu cedez la presiuni, șantaj și amenințări. Aștept cu interes acel plen în care consilierii județeni PSD îmi vor cere revocarea lipsită de orice temei și argumente, ca să le expun și eu conversațiile cu familia domnului Simonis, mai ales ultima conversație care s-a încheiat cu concluzia că eu și președintele CJ Timiș«merităm să fim bătuți pe stradă»pentru că nu răspundem la comenzi” a declarat Alexandru Proteasa, vicepreședinte al CJ Timiș.

După ce în reportaj spune că Proteasa se ocupă de centru, printr-o comisie, într-un răspuns trimis presei de către CJT, Nica susține că PSD doar face manevre politice și vicele liberal este o victimă. El compară situația cu dosarul său de la ANI. Atunci, Simonis i-a cerut să-și dea demisia din funcția de membru al comisiei ce conduce ANI. Până la urmă, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara a clasat dosarul. Nica spune că și dacă pesediștii îl vor reclama pe Proteasa, el va fi găsit nevinovat. Instituția spune că Proteasa nu face parte din comisia de recepție pentru Centrul de legume și fructe de la Tomnatic, fără să spună de ce lucrarea nu este nici acum recepționată. ”Încercările politice ale PSD de a semăna confuzie în rândul comunității nu sunt noi. Livrează informații trunchiate către jurnaliști, își asumă știri false și se folosesc de instituțiile statului pentru a performa execuții politice. Cazul lui Proteasa este copia cazului meu la Consiliul Național de Integritate. Și în cazul lui, dacă se va face o sesizare, procurorii îi vor atesta nevinovăția” a spus Alin Nica, președintele CJ Timiș.

În replică, PNL cere retragerea sprijinului politic pentru Simonis, ajuns președinte interimar al Camerei Deputaților. Ei fac referire la o serie de articole apărute despre cum Simonis și-a trecut bunurile pe numele rudelor și cum are niște daruri amețitoare de la nunți, butezuri și rude. ”În urma dezvăluirilor jurnalistice apărute recent în spațiul public, PNL Timiș solicită premierului Ciolacu retragerea sprijinului pentru deputatul Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților. Totodată, PNL Timiș atrage public atenția asupra suspiciunilor de fraudă și corupție care planează asupra activității deputatului PSD, cu încredere că instituțiile abilitate se vor autosesiza în vederea derulării de controale. Până în prezent, deputatul Alfred Simonis a adoptat tactica struțului care își ascunde capul în nisip și nu a făcut nimic să clarifice sau să infirme acuzațiile care par să curgă ca un fluviu la adresa sa, atât în presa scrisă, cât și pe rețelele de socializare”, spun PNL.

Liberalii spun că discuția dintre Proteasa și fratele lui Simonis va ajunge la organele de anchetă. ”Mai mult, un membru al familiei sale l-a amenințat pe vicepreședintele PNL și al CJT, Alexandru Proteasa, deoarece acesta a refuzat să comită ilegalități pentru a ajuta familia Simonis. Discuția dintre cei doi, care se încheie cu amenințarea «și tu și Nica meritați să fiți bătuți în stradă», va fi predată autorităților atunci când se va declanșa ancheta în acest caz extrem de grav. Ne așteptăm ca deputatul Simonis să încerce o delimitare de fratele său, lucru imposibil având în vedere faptul că soția deputatului este partener de afaceri și acționar în Global Reconssim, firma lui Gerald Simonis, finanțator declarat al președintelui interimar al Camerei Deputaților”, mai spun liberalii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ