În timp ce toată lumea așteaptă candidatul la Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș, Alfred Simonis ”livrează” doar candidați de rural și urban mic, prin practica traseismului politic. Social-democrații i-au atras în barca ”roșie” pe Petru Roman de la Deta, primar în funcție, și pe primarul ales declarat incompatibil al Șandrei, Luchian Savu, ambii aleși anul trecut pe listele PNL.

Petru Roman a făcut carieră politică în vechiul PDL și astfel, a ajuns în PNL. A fost de la început de mandat în conflict cu Alin Nica. A avut și el probleme cu Agenția Națională de Integritate. Lucian Savu a fost declarat incompatibil în acest mandat, mai precis acum un an și o zi. ANI l-a declarat incompatibil deoarece în perioada 2012-2016 a fost simultan și primar și membru în consiliul de administrație al școlii. Viceprimarul fusese declarat incompatibil înainte sa și a astfel, după o perioadă scurtă în care comuna a fost condusă de secretar, s-a ales un nou vice. Savu e însă consilierul său personal, pe ”metoda” de la Lugoj, așa că, de facto, el conduce primăria. Acum, cei doi s-au supărat pe PNL. Savu a mai fost la PSD în trecut.

Iată ce zice Simonis: „Sunt doi oameni performanți din administrația locală. Deta are peste 50 de proiecte în diferite stadii de implementare. Domnul Savu a câștigat alegerile cu 90%. Ambii au fost aleși în 2020 din partea PNL și vor candida în 2024 din partea PSD. Nu se pune problema s-și dea demisia din PNL. Probabil că unul dintre argumentele care au sta la baza acestei decizii a fost modul în care PSD s-a raportat la colegii de aprtid, indiferent de culoare politică. În perioada următoare vom face mai multe anunțuri cu privire la primari și viceprimari de la PNl și alte partide care vor candida din partea PSD. Sunte extrem de mulți nemulțumiți de la PNL care vor al PSD. Nu luăm pe oricine. Condiția e să fie primair performanți. În urmă cu 8 nai domnul Savu a luat o decizie care nu i-a făcut plăcere. A fost luată în urma unor greșeli făcute de colegi care în 2016 au avut impresia că deciziile le iau alții decât președinții de partid și primarii în funcție. A fost o greșeală pe care am făcut-o față de domnul Savu și acum am reparat-o”, a spus Simonis.

Petru Roman nu s-a sfiit să facă referiri la Alin Nica și Dănuț Groza. Edilul a ”băgat” cuvinte în gura presei pe care precizăm că TimișPlus nu și le însusește! ”În 9 iunie 2024 voi candida la funcția de primari din partea PSD din nouă motive. Cel mai important este faptul că PSD este un partid performant. E un partid reformat, într-o direcței bună, pe care și dumnevoastră ați semnalt-o (n.r se referă la presă, nu și TimișPlus, căci ne delimităm de laude aduse PSD!). Am discuta problemele legate de alegerile locale și au fost foarte convigători în acest sens. Am avut mai multe discuții cu președinți și colegii primari și știu că prioritățile principale ale PSD în viitorul mandat vor fi cele legate de comunitățile locale și orașul Deta. Am semnalat de mai multe ori atât președintelui de partid , cât și CJT, că nemulțumiri de cum se împart sumele de confinanțare pe proiecte. Nu vreau să intru în amănunte. Nu am nimic cu foșii colegi din PNL, tot ce am este cu acest tandem nociv care conduce în momentul de față județul. Vin în această echipă cu gândul de a face lucruri bune și lucruri frumoase”, a spus Roman.

Lucian Savu se tot judecă cu ANI, dar e convins că va câștiga procesul. El reproșează consiliulu județean politizarea excesivă. „În 9 iunie voi candida din aprtea PSD. Acum 4 ani am candidat convins să fac administrație. Din punctul meu de vedere nu a fost susținut. Pe Criteriul 4 la CJT s-au tăiat fondurile ce veneau de la guvernare. Eu zic că trebuei să facă performanță în administrație, iar alegerile sunt din 4 în 4 ani sau ori de câte ori se impune. În rest, noi suntem aleși de cetățeni. CJT trebuie să vină în sprijinul cetățenilor din Șandra, să fie în interesul cetățenilor și să dezvolte un județ cât mai performant. Procesul încă se mai judecă la Înalta Curte. Nu am primit termen. Am câștigat la Curtea de Apel, iar la Înalta Curte de Casație și Justiție că acea prescripție nu există și nu s-a judecat pe fond. Din punctul meu de vedere, nu-mi  este interzis dreptul de a candida”, a spus Savu.

 

Alfred Simonis spune că de la Săcălaz l-a ”luat” pe vicepriamr și el va candida pentru a conduce comuna din acest an. Dumitru Adrian Boboi e cel în cauză. ”Domnul primar de la Săcălaz (n.r Nicu Viorel, PMP) s-a chinuit doi ani să se întâlnească cu mine. Ne-am întâlnit și i-am pus o condiție să vină cu vicele. A venit, am agreat o înțelegere. În două săptămâni s-a certat cu vicele. Așa că eu și PSD Timiș ne-am despărțit de domnul primar. Opțiunea e pentur domnul Adi Boboi, care va fi candidatul”, a mai spus Simonis.

 

LĂSAȚI UN MESAJ