DISTRIBUIȚI

Social-democrații timișeni sunt indignați de gestonarea pandemiei în plan economic, atât la nivel național, cât și local. Parlamentarul Sebastian Răducanu cere demisia ministrului Economiei, useristul Claudiu Năsui, pentru care a depus o moțiune simplă în Senat.

Răducanu, el însuși om de afaceri, se plânge că statul român nu oferă măsuri de protecție în plan economic pentru cei ale căror afaceri sunt supuse restricțiilor din timpul stării de alertă. Sprijinul promis pentru oamenii de afaceri nu vine, ba mai mult, a fost amânat până în iunie 2022, când poate multe dintre afacerile de acum vor închise. ”Se tot discută că și afară este așa, că sunt restricții. Da, și în afară este o problemă pandemică, și în străinătate se închid acitivtăți, dar afacerilor oamenilor nu sunt lăsate să moară. În străinătate, în țări spre care tindem precum Austria și Germania, s-a primit 80% din cifra de afaceri”, spune Răducanu.

Senatorul a vorbit și despre moțiunea simplă depusă împoriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui. Pentru a fi validată, e nevoie de 68 de voturi în Senat, unde PSD are 47 de oameni. Au nevoie și de voturi de la celelalte partide, și speră să le obțină de la AUR și chiar și PNL! ”Marți se votează. Cred că foarte mulți dintre parlamentarii PNL își pun un semn de întrebare și dacă ar fi liberi de sarcini, fără să li se spună de la centru cum să voteze, cred că moțiunea ar trece”, spune Sebastian Răducanu. AUR mai are 12 senatori, așa că e evident că doar liberalii care nu mai agreează coaliția cu USR-PLUS ar putea să voteze. Moțiunea simplă nu implică demiterea lui Năsui, dacă nu e pusă în aplicare de conducerea Guvernului.

Prim-vicepreședintele PSD Timiș, Adrian Cionca a vorbit și despre absența sprijinului unor măsuri în plan economic la Timișoara. ”Dincolo de faptul că s-a introdus carantina, cei din Horeca nu au niciun sprijin. Vrem să se emită de urgență o hotărâre de consiliu local prin care, dacă nu să se scutească, măcar să se amâne impozitele pentru cei care nu pot să-și desfășoare activitatea. Actualul primar nu a făcut decât să aibă o campanie curată și impecabilă. Viața bate filmul, iar realitatea bate campania, în sensul în care erau promise măsuri care se vor întâmpla de îndată, pe care nu le-am mai văzut”, spune Adrian Cionca, și el om de afaceri.

Cionca e de părere că autoritățile puteau profita de noul corp al Spitalului de Copii, care e aproape gata, pentru a câștiga locuri în spitale, și cu puțină investiție, corpul putea fi valorificat, pentru că nu mai e nevoie de mult pentru a-l termina. Politicianul e deranjat și de concursul pentru arhitectul-șef al orașului, pentru care se admit și ingineri de instalații, exact ce a studiat  actuala interimară. ”Nu știu dacă e cu dedicație, dar dacă la cârma urbanismului Municipiului Timișoara poți să-i permiți să vină unui om care doar absolvent de ingineria instalațiilor, e grav”, a spus Cionca.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ