DISTRIBUIȚI

PSD se concentrează în ultima vreme pe atacurile împotriva celor de la USR-PLUS și PNL, dar mai ales împotriva primilor, luându-și în serios rolul din Opoziție. După ce Radu Țoancă a spus în Consiliul Local Timișoara că numirile din consiliile de administrație sunt plătite exagerat, aucm și președintele organizației Timișoara, Mihai Ritivoiu, a luat o poziție publică critică.

”Cireașa de pe tort” a reprezentat comparația dintre Fritz și Robu. După ce opt ani l-au criticat tot timpul, acum social-democrații îl laudă pe Robu. ”Nu credeam că voi spune asta vreodată, dar față de actuala administrație, Nicolae Robu a fost o lumină! Omul, de bine de rău, rostogolea niște chestiuni, desigur, o făcea cu rezultatele pe care le vedem acum, că orașul este în colaps financiar. Dar pe vremea lui nu existau asemenea blocaje. Orașul este blocat, au fost tăiate invesitțiile, au fost oprite lucrările. Riscăm să intrăm într-un colaps în Timișoara. Nimeni nu semnează nimic la USR-PLUS, toți își deleagă atribuțiile”, a spus Ritivoiu, cu aluzie la faptul că Fritz i-a delegat semnătura de ordoantor de credit city-managerului Matei Creiveanu.

Altfel, Ritivoiu, cel care a scris după alegerile prezidențiale pe blogul său cum PSD riscă să se ”sinucidă” precum balenele care ajung singure să eșueze pe țărmuri, a punctat că USR-PLUS va avea soarta Convenției Democrate. Partidul care a câștigat alegerile în 1996 a eșuat lamentabil în a guverna România și a dispărut din istorie ulterior, în timp PDSR a supraviețuit. ”Mi-e din ce în ce mai clar că acești oameni nu știau sunt pregătiți, nu știau la ce se îhamă. Administrație este mai complexă decât pare. Iar să fii de bună-credință, presupunânc că această bună-credință există, nu ajunge. PSD nu va gira acest dezastru local. Nu vrem să fim membri în consilii de administrați și nicio structură. Estimăm că actual administrație va avea soarta CDR și vom aștepta și nu vom ezita să taxăm fiecare derapaj”, a spus Ritivoiu.

De altfel, pesedisutl a vorbit despre faptul că Matei Creiveanu a fost numit și în CA la Retim, deși ca city-manager avea un salariu foarte mare. Ritivoiu spune că în CA-uri ar trebui să fie ori specialiști bine plătiți, ori , dacă se pun oameni numiți politic, să aibă o indemnizație de 200 de lei pe lună. Președintele PSD Timișoara a mai vorbit și despre faptul că nasleu a rămas, la fel ca restul CA-ului, la Piețe, dar și despre gafa cu turnătorul Hertei Muller la Muzeul Satului sau numirea unui condamnat pentur delapidare la Coltern. Politicianul a vorbit și despre STPT și SMTT. ”Cred că s-au făcut niște funcții și societăți pentru a se satisface toate orgoliile, ca să nu se dea în gât unii pe alții pentru tot ce s-a făcut acolo”, a mai adăugat Ritivoiu.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ