DISTRIBUIȚI

PSD Timiș a amânat foarte mult timp să anunțe că va susține candidatura lui Adrian Orza la funcția de primar al Timișoarei. O informație mai mult decât ”răsuflată” în condițiile în care pe surse, se știe demult că spre asta va merge partidul, în condițiile în care nu s-a putut materializa candidatura lui Sorin Grindeanu.

Biroul Politic Județean a decis ca partidul să-l susțină pe fostul viceprimar țărăniste, actual consilier local independent cu până recent, simpatizant declarat  ALDE,, Adrian Orza. Chipurile, motivul ar fi legat de experiența sa în administrație. Anterior, Orza a anunțat că va candida și așteaptă partidele să-l susțină, într-o ”regie” foarte nereușită a PSD. ”Administrarea unui oraș trebuie făcută de și cu oameni competenți. Adrian Orza știe și înțelege ce înseamnă să conduci un oraș. Deocamdată este la nivel de intenție, în măsură să deschidem drumul unor discuții concrete despre posibilitatea să-l susținem în aceste alegeri pentru funcția de primar al Timișoarei. Dincolo de orgolii și mize politice, considerăm că Timișoara trebuie să aibă prioritate”, a declarat președintele filialei, Alfred Simonis.

Comunicatul semnat de Biroul de presă al PSD subliniază defectele actualului primar, Robu. ”Timișoara are neșansa ca de opt ani să fie condusă de un primar care și-a construit toată strategia administrării orașului pe interese, circ, haos, demagogie, lipsă totală de respect pentru cetățean. În repetate rânduri am sancționat derapajele, deseori am reacționat, dar acum este momentul să mergem la un alt nivel. Nu mai putem asista la degradarea constantă a imaginii Timișoarei, nu mai putem accepta ca cetățeanul să fie ignorat și tratat cu dispreț. Pentru a obține rezultatul dorit, pentru ca Timișoara să-și revendice șansa de a performa, actualul primar trebuie schimbat iar în locul lui să fie ales un profesionist, un om dedicat, o persoană care să înțeleagă administrația, nu să o trateze după bunul plac”, se arată în comunicat.

În condițiile în care electoratul PSD aștepta ”minunea” candidaturii lui Grindeanu, care se pare că va rămâne la ANCOM din tot ce se întâmplă în partid în ultima vreme, Orza are toate șansele să ia voturi mai puține decât Robu (PNL), Fritz (USR-PLUS) și Craina (PRO România).

foto: orza.ro

LĂSAȚI UN MESAJ